9.9.2016

Preview: Po reprezentačnej prestávke cestujeme do Senice

V sobotu 10. septembra 2016 o 19:00, odohrá Ružomberok zápas 8. kola Fortuna ligy s domácou Senicou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Po domácom víťazstve nad Michalovcami prišla na rad reprezentačná prestávka. Počas nej okrem tréningov odohrali Ružomberčania priateľské stretnutie s Turčianskou Štiavničkou, ktorú zdolali na jej pôde 5:1. „Boli to štandardné tréningové dni. Minulý týždeň sme okrem tréningu odohrali prípravný zápas a od pondelka sa už pripravujeme na ďalšiu fázu ligovej sezóny, konkrétne na najbližší zápas v Senici,“ zhodnotil prestávku lodivod mužstva spod Čebraťa.

Do slovenskej „dvadsaťjednotky“ boli povolaní dvaja ružomberskí stredopoliari Michal Faško a Martin Chrien, pričom druhý menovaný odohral druhý polčas priateľského merania síl s Nemeckom a v kvalifikačnom stretnutí s Cyprom nastúpil v základe. Hneď v prvej minúte otvoril skóre, no pre zranenie musel opustiť trávnik už v 27. minúte. „Mrzí ma, že prišiel so zranením, uvidíme, či bude k dispozícii,“ poznamenal tréner.

Po zápasoch reprezentačných tímov sa znova naplno rozbehne ligový kolotoč. Ružomberok sa s trinástimi bodmi nachádza na tretej priečke s rovnakým bodovým ziskom, ako má 4. Slovan Bratislava. Klub z centra dolného Liptova stráca dva body na 2. Podbrezovú a jedno víťazstvo na 1. Žilinu. Pred 5. Myjavou má dvojbodový náskok a tri body má k dobru oproti 6. Trnave, ako aj aktuálnemu súperovi, 7. Senici. Úspech v súboji s mužstvom zo Záhoria je momentálne priorita číslo jeden. „Chceme byť na zápas dobre pripravení a v zápase úspešní,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Okrem zdravotných problémov Martina Chriena, trénera trápi situácia okolo ďalších hráčov. „Pribudli nám problémy s Andrejom Lovásom, ktorý sa zranil keď bol hrať za Liptovský Hrádok. Dlhodobejšie zdravotné problémy má Tomáš Gerát a Matej Čurma sa zranil ešte minulý týždeň, má problémy s členkom, takže ešte nie je k dispozícii. Pre zdravotné problémy je otázny štart Miloša Lačného,“ ozrejmil situáciu Norbert Hrnčár.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK