12.9.2016

Výsledky mládežníckych tímov

Počas minulého týždňa mali žiaci a dorastenci na programe zápasy 4. kola svojich súťaží, ženy odohrali stretnutie 3. kola v Trenčíne, žiačky úspešne vstúpili do novej sezóny tromi víťazstvami, prípravka U11 odohrala zápas 2. kola Kormanovho pohára a futbalisti z U10 sa predstavili na turnaji v Ostrave.

Ligové zápasy

I. liga starší dorast (U19)

MFK Ružomberok - FO ŽP Šport Podbrezová 3:0 (1:0)
Góly:
J. Kudlička, R. Kružliak, M. Bobček

Vladimír Helbich (tréner MFK Ružomberok U19): ,,Kvalitné dorastenecké stredoslovenské derby od oboch celkov. Hralo sa vo vysokom tempe a nasadení, hostia boli lepší v prvom polčase, my sme dominovali v druhom dejstve. Strelecky boli naši hráči efektívni, víťazstvo je zaslúžené po gradujúcom hernom výkone v druhom polčase!"

Fotogalériu nájdete TU!

I. liga mladší dorast (U17)

FK Senica - MFK Ružomberok 0:1 (0:1)
Gól:
Foťko

Peter Penov (tréner MFK Ružomberok U17): ,,V úvode zápasu domáci vytvorili na nás tlak, z ktorého vyprodukovali niekoľko štandardných situácií. Postupne sa hra vyrovnala, my sme hrali zo zabezpečenej obrany a do polčasu sme si vytvorili viacero príležitostí na skórovanie po rýchlom prechode do protiútoku. Z jedného z nich strelil v dvadsiatej minúte gól Foťko. Druhý polčas sa dej odohrával prevažne medzi šestnástkami. Súpera sme sa snažili nepúšťať do nášho pokutového územia. Hráči podali veľmi dobrý disciplinovaný výkon."

I. liga mladší dorast (U16)

FK Senica - MFK Ružomberok 1:0 (1:0)

Peter Tomko (tréner MFK Ružomberok U16): ,,K zápasu sme pristúpili zodpovedne. Počas celého stretnutia sme boli súperovi viac ako vyrovnaným protivníkom. No hlavne druhý polčas spĺňal už aj prísnejšie kritériá, bohužiaľ bez výsledného efektu. Chalani sa opäť o niečo posunuli vpred."

I. liga starší žiaci - stred (U15)

MŠK Žilina - MFK Ružomberok 5:2 (4:2)
Góly RK:
Veselovský (z 11m), Rigo

Ivan Hvolka (tréner MFK Ružomberok U15): ,,Bodaj by sme takéto ťažké zápasy hrávali každý týždeň. Bol to dobrý zápas, kde naši chlapci nezaostávali za favoritom súťaže. Akcie sa striedali na oboch stranách. Aj keď súper mal držanie lopty na svojej strane, tiež sme boli nebezpeční. Mrzí ma len naša defenzívna činnosť, ktorá nebola taká istá. Taktiež sme nepremenili stopercentné príležitosti a preto sme prišli o lepší výsledok."

I. liga starší žiaci - stred (U14)

MŠK Žilina - MFK Ružomberok 2:5 (0:4)
Góly RK:
Vrábeľ 2, Dunčko 2, Rakyta

Mojmír Šrobár (tréner MFK Ružomberok U14): ,,V posledných dvoch kolách sme absolvovali dva majstrovské futbalové zápasy, ktoré sú už tradične najnáročnejšie v základnej časti súťaže. Po domácej remíze s Duklou Banská Bystrica 1:1 nás čakal ťažký zápas v Žiline. Som rád, že sme sa poučili z predchádzajúceho zápasu a zápas v Žiline sme zvládli v náš prospech. Chlapci odohrali zápas aj napriek tomu, že sme neboli kompletní. Svoj úspech sme položili už v prvom polčase, ktorý sme vyhrali 4:0. Keď dal z priameho kopu Juraj Dunčko na 5:0, dostali priestor aj chlapci z lavičky. Verím, že výsledok bude chlapcov motivovať aj na dobré výkony v Krakove, kde v utorok odchádzame na päťdňový turnaj."

I. liga mladší žiaci - stred (U13)

MFK Ružomberok - FK Dukla Banská Bystrica 5:3 (5:0)
Góly RK:
Matej 2, L. Čajnák 2, Kacvinský (z 11m)

I. liga mladší žiaci - stred (U12)

MFK Ružomberok - FK Dukla Banská Bystrica 15:3 (6:1)
Góly RK:
M. Bartoš 3, Slosarčík 3, Jurčo 2, Uram 2, Renko 2, D. Omasta, Orgoník, Kačmarik

Kormanov pohár: 

TJ Havran Ľubochňa - MFK Ružomberok 3:2 (3:1)
Góly RK:
Petruška, Valient

II. liga ženy

AS Trenčín - MFK Ružomberok - Ľubochňa 5:3 (3:1)
Góly RK:
Droppová 2 (druhý z 11m), Petercová

I. liga žiačky SsFZ - sever

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Ružomberok - Ľubochňa 0:3 (0:2)
Góly:
Kovalíková 2, Dančová

ŠKF VIX Žilina - MFK Ružomberok - Ľubochňa 0:5 (0:3)
Góly:
Ďurišková 2, Žihlavníková, Kovalíková, Konfálová

MFK Ružomberok - Ľubochňa - FC TJ Oravský Podzámok 5:0 (3:0)
Góly:
Planietová 3, Kovalíková, T. Dančová

U10 sa zúčastnila na turnaji v Ostrave

Prípravka U10 sa počas víkendu zúčastnila na medzinárodnom turnaji v Ostrave. V konkurencii ďalších 31 mužstiev sa naše mladé nádeje umiestnili na 24. priečke. 

MFK Ružomberok U10 (počet strelených gólov): T. Makovický (0), Piták (0), Sloboda (0), Furdek (1), Krakovský (1), Kohút (1), Jacko (2), Hrnčiarik (3), Latiak (4), Dorník (6), P. Makovický (7), Rajnoha (9)

Peter Dubovec (asistent trénera MFK Ružomberok U9): ,,V sobotu sme neboli koncentrovaní počas celého hracieho času. Hrali sme ďaleko pod svoje možnosti a tak sme nakoniec pri rovnosti bodov troch tímov skončili na nepostupovom piatom mieste za Spartou Praha. V nedeľu sa mi nepodarilo prebrať hráčov k aktivite, koncentrácii, podali sme najslabší výkon za posledný rok, vyhrali len jeden zápas a skončili 24. z 32 tímov. Pozitívum bol výkon nášho Fučka (Tomáš Furdek) a tiež niektoré krásne akcie, keď chlapci aspoň na chvíľu ukázali, že vedia hrať futbal."

Foto: Peter Graf

ZDIEĽAJ ČLÁNOK