12.9.2016

Preview: V Slovnaft Cup-e zajtra s Bardejovom

V utorok 13. septembra 2016 o 16:30, odohrá Ružomberok v Bardejovskej Novej Vsi, zápas 3. kola Slovnaft Cup-u s Partizánom Bardejov. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

V sobotu odohrali Liptáci zápas 8. kola Fortuna ligy na pôde Senice, kde remizovali 1:1, keď jediný gól hostí zaznamenal Ján Maslo a Ružomberčania dohrávali od 65. minúty bez vylúčeného Martina Nagya. V ligovej tabuľke patrí mužstvu spod Čebraťa tretia priečka so ziskom 14 bodov. Pomalšie sme sa rozbiehali, nakoniec sme hlavne v druhom polčase získali kontrolu nad zápasom, dali sme vedúci gól, mali sme ďalšie možnosti na zvýšenie vedenia, ktoré sme nepremenili. Potom prišiel ten moment – penalta a červená karta. Aj napriek tomu sme išli za víťazstvom a myslím, že to treba na chalanoch oceniť, že napriek tomu, že sme hrali oslabení, túžba po víťazstve tam bola naďalej. Samozrejme bod z vonku nie je zlý, ale chceli sme mať tri,“ spomenul si šéf ružomberského realizačného tímu na uplynulé stretnutie.

Po sobotnom ligovom predstavení na Záhorí čaká Ružu už v utorok cesta na východ Slovenska, kde si v 3. kole najvyššej pohárovej súťaže zmeria svoje sily s Bardejovom. Liptáci v aktuálnom ročníku prešli cez Plavnicu a Bardejov si poradil so Selcami. Tretie kolo sa hrá na jedno víťazné stretnutie. Domáci Bardejov, ktorému patrí v druhej lige skupina východ priebežné tretie miesto síce naposledy neuspel na pôde košickej Lokomotívy, no v Bardejovskej Novej Vsi, kde hráva počas rekonštrukcie štadióna domáce zápasy, je zatiaľ stopercentný. V prechodnom domove zdolal Hanisku, Rimavskú Sobotu a košický VSS. Čaká nás ťažký zápas. Je to nepríjemný súper, takže musíme byť na to pripravení. Samozrejme chceme ten zápas zvládnuť a postúpiť,“ povedal tréner tímu z centra dolného Liptova.

Ružomberčanov počas minulého týždňa trápil zdravotný stav Andreja Lovása, Tomáša Geráta, Mateja Čurmu, Martina Chriena a Miloša Lačného. V prípade posledných dvoch spomínaných futbalistov je situácia optimistickejšia, ale ich štart v utorok ešte nie je istý. Martin Chrien a Miloš Lačný už začali trénovať, takže zatiaľ sa títo dvaja hráči pomaly pripájajú a tento týždeň by už mali byť k dispozícii, či už v utorok, je ešte otázne,“ prezradil Norbert Hrnčár.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK