16.9.2016

Preview: Nemôžeme myslieť na to, čo bolo

V sobotu 17. septembra 2016 o 19:00, odohrá Ružomberok domáci zápas deviateho kola Fortuna ligy s tímom FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Ruža bola v plnom nasadení aj počas týždňa, keď v utorok odohrala tretie kolo najvyššej pohárovej súťaže s Bardejovom. Na súperovej pôde videlo niečo cez tisíc divákov poriadnu drámu. Stretnutie sa skončilo 0:0 a v penaltovom rozstrele zvíťazil Ružomberok 4:3, vďaka čomu postúpil do ďalšieho kola. Bol to typický pohárový zápas, kde sa domáci chceli vytiahnuť a sťažiť nám postup, čo sa im podarilo, ale cieľ, ktorý sme si dali sme splnili. Postúpili sme a to je v tomto momente najdôležitejšie,“ vrátil sa k uplynulému duelu tréner tímu spod Čebraťa.

V rozstrele vyhrávali Liptáci 2:0 aj 3:1, pričom dva pokutové kopy bravúrne zneškodnil Ľuboš Hajdúch, šancu rozhodnúť po tradičných piatich sériách však favorizovaní hostia nevyužili a za stavu 3:3 prišla na rad takzvaná „rýchla smrť“. V nej sa nemýlil Dominik Kružliak a keď domáci svoj pokus nepremenili, bolo rozhodnuté.To sa v penaltovom rozstrele stáva. Aj hráči, ktorí obvykle premieňajú penalty, nepremenia. Takže to bolo úplne normálne. Bol som presvedčený, že v tom rozstrele budeme úspešní a postúpime,“ spomenul si šéf ružomberského realizačného tímu na rozstrel.

Po postupe v najvyššej pohárovej súťaži, čaká na mužstvo už v sobotu domáci ligový súboj so Zlatými Moravcami. Ružomberok doteraz získal 14 bodov, nachádza sa na 3. priečke, má rovnaký bodový zisk ako 4. Myjava a stráca štyri body na 2. Podbrezovú. Aktuálny súper, ktorý pred sezónou pristúpil k fúzii s klubom FC Vráble a vstúpil do ročníka s oficiálnym názvom FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble, má na svojom konte šesť bodov, patrí mu desiate miesto, pred 11. Prešovom má náskok dvoch bodov a rovnako dva body stráca na 9. Michalovce.

V hre budú ďalšie dôležité body.Už od stredy nemôžeme myslieť na to, čo bolo deň predtým v Bardejove, ale musíme sa sústrediť na sobotný zápas, aby sme nastúpili plne koncentrovaní a boli úspešní. To znamená, aby sme ho zvládli víťazne,“ zaželal si Norbert Hrnčár, ktorý už bude môcť rátať aj s Martinom Chrienom a Milošom Lačným. So zdravotnými problémami počas uplynulých dní zápasili Marek Sapara, Andrej Lovás a Tomáš Gerát. Kvôli červenej karte v Senici, nebude môcť do stretnutia zasiahnuť Martin Nagy (trest na jedno ligové stretnutie).

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK