18.9.2016

Kristián Kolčák: „Máme za sebou skvelých divákov“

V sobotnom zápase deviateho kola Fortuna ligy, odohral Ružomberok domáci duel so Zlatými Moravcami a vyhral 6:1. Skóre otvoril Kristián Kolčák, pre ktorého to bol prvý presný zásah v ružomberskom drese.

Po stretnutí vládla v domácom tábore spokojnosť.Tešíme sa, že to dopadlo úspešne pre nás. Prvý gól bol pre nás dôležitý. Opadol z nás stres, dostali sme sa do tempa, potom sme pridali ďalšie góly aj keď po chybe z jednej šance Zlatých Moraviec padol vyrovnávajúci gól.Ale sme radi, 6:1 je pekný výsledok a hovorí za všetko,“ zhodnotil zápas bezprostredne po jeho skončení autor úvodného gólu.

Po centri Tomáša Ďubeka a dobre umiestnenej hlavičke Kristiána Kolčáka z 23. minúty sa Liptáci tešili z vedenia len deväť minút, pretože potom vyrovnal Miroslav Sedlák na 1:1. Ruža sa však nevzdávala a už do konca polčasu si vytvorila viaceré sľubné strelecké príležitosti, ktoré ešte neviedli k opätovnému vedeniu. Verili sme si. Hovorili sme si, že ak budeme v druhom polčase pokračovať v ofenzíve, tak sa to prelomí a góly prídu. Tak aj bolo a sme radi, že sme pridali ďalšie góly,“ povedal hráč obliekajúci dres s číslom 29.

V druhom dejstve sa postupne presadili Erik Daniel, Peter Gal Andrezly, nešťastne si vrazil nebezpečnú loptu od Tomáša Ďubeka do siete Milovan Kapor a v závere ešte skórovali Jakub Mareš a Miloš Lačný. Ružomberok sa tak mohol tešiť z víťazstva v pomere 6:1. V domácich súbojoch zatiaľ získal trinásť z celkovo vybojovaných sedemnástich bodov. V čom je rozdiel medzi duelmi doma a von? Máme za sebou skvelých divákov a hrať doma je iné. Tak isto pristupujeme k zápasom vonku, len niekedy to nevyjde podľa predstáv. Samozrejme budeme na tom pracovať, aby sme taký výkon podávali aj vo vonkajších zápasoch,“ prisľúbil defenzívne ladený futbalista.

Gól na 1:0 bol premiérovým zásahom Kristiána Kolčáka v Ružomberku a prvá trefa bude aj niečo stáť. Určite mi to tam pokladník Martin Nagy zapíše, ale s radosťou zaplatím. Navyše to bol víťazný zápas, takže o to viac to chutí,“ s úsmevom dodal Kristián Kolčák.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK