18.9.2016

Strelec rozhodujúceho gólu Erik Daniel zmeškal oslavy v kabíne

Na víťazstve Ružomberka nad tímom FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble v pomere 6:1 mal podiel aj Erik Daniel, ktorý vrátil domácich do vedenia presným zásahom na 2:1.

Prítomní diváci sa prvýkrát tešili v 23. minúte po presnom zásahu Kristiána Kolčáka, lenže na jeho gólovú hlavičku odpovedal už po deviatich minútach Miroslav Sedlák, ktorý vyrovnal na 1:1. Liptáci sa snažili čím skôr vrátiť vedenie na svoju stranu, lenže viaceré sľubné šance z konca polčasu zostali nevyužité. Boli sme takí nervóznejší. Keď sme dostali gól, nervozita bola väčšia. Ale druhý polčas sme začali výborne a pridali sme k tomu ďalšie góly,“ vrátil sa k stretnutiu Erik Daniel.

V druhom polčase pokračoval domáci nápor a v 52. minúte sa rútil sám na bránu Erik Daniel. Rodák z Hodonína sa v tejto situácii nemýlil a bez problémov prehodil vybehnutého Jozefa Novotu, vďaka čomu Ruža znova vyhrávala. Hodil som si loptu, myslel som si, že ešte mi ju zachytí obranca, ale zrejme sa pošmykol a potom už som to chvalabohu trafil na 2:1,“ spomenul si autor presného zásahu na jeden zo zlomových momentov zápasu.

Už o dve minúty neskôr našiel Martin Chrien prihrávkou Petra Gal Andrezlyho, ktorý nekompromisnou strelou prvýkrát skóroval za Ružomberok v ligovom stretnutí. Rýchle dva góly výrazne ovplyvnili ďalší priebeh zápasu. Neskôr ešte dal vlastný gól Milovan Kapor a do streleckej listiny sa zapísali aj Jakub Mareš a Miloš Lačný. Určite to rozhodol Peter Gal Andrezly a potom sme popridávali ďalšie góly. Ešte sme možno mohli dať aj viac, ale myslím si, že 6:1 je pekný výsledok,“ potešil sa 24-ročný futbalista.

Hráči po súboji neskrývali radosť a zo šatne sa ozývali víťazné pokriky. V kabíne som práveže nakoniec nebol, pretože som to nestihol. Chalani začali oslavovať bezo mňa, ale podali sme fantastický výkon a výhra je zaslúžená,“ odľahčene dodal Erik Daniel.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK