23.9.2016

Preview: Ruža cestuje do zatiaľ nezdolanej Podbrezovej

V sobotu 24. septembra 2016 o 19:00, odohrá Ružomberok zápas 10. kola Fortuna ligy s domácou Podbrezovou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom ružomberského A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Liptáci v uplynulom kole privítali na svojom trávniku tím FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble, ktorý zdolali 6:1. Víťazný zápas sa samozrejme hodnotí ľahšie a príjemnejšie, ale v tomto momente je to už minulosť. Musíme sa pozerať na to, čo nás čaká v sobotu a pripraviť sa na ňu,“ skonštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Ružomberok doteraz získal sedemnásť bodov a patrí mu priebežná tretia priečka, pričom rovnaký bodový zisk má štvrtá Myjava a o dva body viac vybojoval aktuálny súper tímu spod Čebraťa – druhá Podbrezová. Železiari si zatiaľ počínajú nad očakávania a od prvej Žiliny ich delí len jedno víťazstvo. Poviem pravdu, pre mňa to, že získavajú body, nie je až také prekvapenie. Mužstvo má svoju silu, kvalitu, dostatok skúsených hráčov. Sme si vedomí toho, že nás nečaká nič ľahké. Musíme sa na zápas dobre pripraviť a byť v ňom úspešní,“ zhodnotil lodivod mužstva z centra dolného Liptova.

O dobre rozbehnutej sezóne Podbrezovej svedčí skutočnosť, že v doterajších deviatich zápasoch ani raz neprehrala, päťkrát vyhrala a štyrikrát remizovala. Pokiaľ by sa Ružomberčanom podarilo ako prvým v tejto sezóne priniesť z Horehronia tri body, v tabuľke by preskočili svojho súpera. S čím idú Liptáci na pôdu zatiaľ nezdolaného tímu? S tým, aby sme boli na zápas dobre pripravení, schopní eliminovať silné stránky Podbrezovej a naopak, využiť našu kvalitu,“ prezradil tréner.

Po skončení trestu za červenú kartu v súboji so Senicou bude trénerovi k dispozícii Martin Nagy. Pre zdravotné problémy nemôže nastúpiť trojica futbalistov. Chýbať budú dlhodobejší maródi, Tomáš Gerát, Andrej Lovás, Matej Čurma. Ostatní by mali byť k dispozícii. K tréningovému procesu sa už pripojil aj Marek Sapara a mal by byť k dispozícii,“ ozrejmil situáciu Norbert Hrnčár.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK