27.9.2016

Preview: Ružu čaká v stredu pohárové 16-finále v Šimonovanoch

V stredu 28. septembra 2016 o 16:00, odohrá Ružomberok v Šimonovanoch 16-finále Slovnaft Cup-u s tamojším tímom ŠK Slovan Šimonovany – Partizánske. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

V sobotu Liptákom nevyšiel podľa predstáv ligový súboj s Podbrezovou, v ktorom podľahli domácemu tímu 1:3. Ružomberok sa so ziskom sedemnásť bodov naďalej nachádza v ligovej tabuľke na treťom mieste, no jeho strata na posledného súpera nachádzajúceho sa na druhej priečke narástla na rozdiel piatich bodov. Aj naďalej má rovnaký počet bodov 4. Myjava. Samozrejme zápas sa hodnotí ťažšie vzhľadom k tomu, že sme nezvíťazili, prišla prehra. Nezvládli sme ho a tým pádom sme nemohli pomýšľať na lepší výsledok. V tejto chvíli sa už ale musíme sústrediť na to, čo nás čaká. V stredu nás čaká pohárový zápas a v sobotu ligový zápas doma s Dunajskou Stredou,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Ružomberčania sa musia po prehre rýchlo otriasť, pretože už v stredu ich čaká ďalší zápas, keď nastúpia v Šimonovanoch na pohárové 16-finále s miestnym celkom. Ako hodnotí tréner nahustený program? Patrí to k futbalu. Vo svete, v Európe je to bežný štandard, takže neriešime to. Musíme sa tomu prispôsobiť a pripraviť sa na to,“ skonštatoval lodivod tímu spod Čebraťa.

Ružomberok v aktuálnom ročníku Slovnaft Cup-u bez problémov postúpil cez Plavnicu a po jedenástkovom rozstrele uspel v Bardejove. Aktuálny súper, ktorému patrí v 4. lige ZsFZ – Sever priebežné trináste miesto, už v pohárovej súťaži vyradil Jacovce a po penaltách prešiel cez Šurany, ako aj Inter Bratislava. Domáce mužstvo má v 16-finále hranom na jedno víťazné stretnutie postarané o motiváciu, keďže na svojom trávniku privíta mužstvo z najvyššej súťaže. To, že hrá štvrtú ligu nás nesmie pomýliť. Musíme ísť do zápasu koncentrovaní, pripravení a sústredení s cieľom postúpiť,“ povedal Norbert Hrnčár.

Kormidelníkovi tímu spod Čebraťa bude v stredu pre zdravotné problémy chýbať trojica futbalistov – Matej Čurma, Tomáš Gerát a Andrej Lovás.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK