30.9.2016

Preview: Hrať tak, ako v predchádzajúcich domácich zápasoch

V sobotu 1. októbra 2016 o 17:00, odohrá Ružomberok domáci zápas 11. kola Fortuna ligy s Dunajskou Stredou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Po ligovej prehre v Podbrezovej si hráči napravili chuť víťazstvom v pohárovom 16-finále nad Šimonovanmi, ktoré zdolali 7:1 a postúpili do ďalších bojov. „Našou úlohou, cieľom a povinnosťou bolso súperom zo štvrtej ligy postúpiť a to, že sme dali sedem gólov je dobré. Hráčom, ktorí sa presadili to môže zdvihnúť sebavedomie. Zápas hodnotím ako pozitívny element pred sobotným majstrovským zápasom s Dunajskou Stredou,“ zhodnotil stretnutie šéf ružomberského realizačného tímu.

Ružomberok doteraz získal sedemnásť bodov a v ligovej tabuľke mu naďalej patrí tretia priečka. Rovnaký bodový zisk má 4. Myjava a na 2. Podbrezovú stráca päť bodov. Zatiaľčo Liptákov doteraz na domácej pôde ozbíjala o jeden bod iba Trnava, von sa tímu spod Čebraťa nedarí úplne podľa predstáv, keď z piatich súbojov ukoristil len štyri body. Hlavne posledný zápas v Podbrezovej nám nevyšiel celkom ideálne. Mali sme samozrejme iné predstavy, iné plány, do ktorých samozrejme vždy má čo povedať aj súper. V tejto chvíli sa sústredíme na to, čo nás čaká v sobotu. Nečaká nás ľahký zápas a ľahký súper, ale víťazstvom nabudená Dunajská Streda. Musíme mužstvo pripraviť tak, aby sme fungovali ako v predchádzajúcich domácich zápasoch,“ povedal odhodlane lodivod tímu spod Čebraťa.

Na Ružu čaká v sobotu domáce vystúpenie s Dunajskou Stredou. Klub zo Žitného ostrova pristúpil na konci minulej sezóny ku kompletnej rekonštrukcii štadióna a absencia domáceho prostredia sa negatívne prejavila na jeho výsledkoch. V uplynulom kole už ale zaznamenal v Prešove prvé víťazstvo 3:0 a na nálade mu rozhodne neubral ani pohárový súboj v Liptovskej Štiavnici, kde zvíťazil 5:0. „Dunajská Streda má mužstvo zložené z kvalitných hráčov. Tým pádom je jasné, že nás nečaká ľahký súper, ale ako som už povedal, musíme sa dobre pripraviť a hrať tak, ako v predchádzajúcich domácich zápasoch,“ vyjadril sa tréner pred súbojom s tímom z juhu Slovenska. DAC doteraz získal sedem bodov. Vďaka víťazstvu na prešovskej pôde sa v tabuľke posunul na desiatu pozíciu so stratou štyroch bodov na 9. Senicu a s náskokom jedného bodu pred 11. Zlatými Moravcami.

Do stretnutia nebude môcť zasiahnuť trojica zranených futbalistov Matej Čurma, Tomáš Gerát a Andrej Lovás. So zdravotnými problémami zápasí aj Marek Sapara, ktorý nedobrovoľne opustil trávnik v Šimonovanoch. Marek Sapara musel striedať pre narazený stehenný sval. Dúfam, že do zápasu sa dá do poriadku a bude pripravený,“ prezradil Norbert Hrnčár.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK