14.10.2016

Preview: Vstupujeme do druhej tretiny súťaže

V sobotu 15. októbra 2016 o 17:00 v Prešove, odohrá Ružomberok zápas 12. kola Fortuna ligy s domácim Tatranom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Účastníci najvyššej súťaže majú za sebou prvú tretinu ročníka. Ružomberok počas nej získal 18 bodov a patrí mu priebežná štvrtá priečka so stratou dvoch bodov na 3. Myjavu a s jednobodovým náskokom pred 5. Spartakom Trnava a 6. Slovanom Bratislava. Ruža doteraz nastrieľala 25 gólov, čo je spolu so Žilinou najviac v súťaži, no zároveň aj 17 inkasovala. Aké má dojmy z prvej tretiny súťaže ružomberský lodivod? Vždy je čo zlepšovať a tým pádom nemôžeme byť spokojní so žiadnym stavom. Áno, niektoré veci boli a sú pozitívne, ale samozrejme ako som povedal stále máme čo zlepšovať,“ povedal tréner tímu spod Čebraťa.

Po jedenástom ligovom kole prišla na rad reprezentačná prestávka. Počas nej sme v drese slovenskej „dvadsaťjednotky“ sledovali Martina Chriena, ktorý si pripísal presný zásah pri domácom víťazstve nad Bieloruskom 3:1 a ďaleko od gólu nemal ani v remízovom súboji v Turecku. Už deň pred prvým z posledných dvoch kvalifikačných súbojov mal výber SR “21“ definitívnu istotu prvenstva v skupine a tým pádom aj postupu na ME 2017 v Poľsku. Je to fantastický úspech, výborná propagácia a reklama slovenského futbalu. Všetci fanúšikovia sa môžu tešiť, že o rok v Poľsku budeme mať naše mužstvo a myslím, že to mužstvo môže mať na šampionáte vážne slovo,“ potešil sa z úspechu mladých reprezentantov Norbert Hrnčár.

Ružomberčania si tréningy v čase reprezentačných súbojov spestrili priateľským vystúpením v Bešeňovej a zdolali domáci celok 12:0. V piatok na podnet hlavného trénera navštívili oddelenie hematológie a transfuziológie, kde darovali krv. „Do programu v minulom týždni boli vložené aj tieto dva prvky – prípravný zápas v Bešeňovej a darovanie krvi. Ale už od pondelka sa pripravujeme na najbližší sobotný zápas v Prešove,“ priblížil posledné dva týždne šéf ružomberského realizačného tímu.

V sobotu sa Liptáci predstavia na pôde Tatrana Prešov, ktorý v prvom kole sezóny zdolali na svojom trávniku 1:0. Nováčik súťaže doteraz získal šesť bodov a patrí mu priebežná posledná dvanásta priečka. Mužstvo z východu Slovenska má rovnaký bodový zisk, ako 11. Zlaté Moravce a na 10. Dunajskú Stredu stráca dva body. Tabuľkové postavenie favorizuje Ružu, no o víťazovi sa rozhodne na trávniku. Keby sme sa pozerali na tabuľku, bolo by to veľmi zradné, nakoľko liga je vyrovnaná, v zápasoch rozhodujú detaily, maličkosti. Preto musíme byť naozaj koncentrovaní a fungovať v zápase s plnou vážnosťou,“ povedal Norbert Hrnčár.

Tréner mužstva spod Čebraťa bude mať k dispozícii všetkých hráčov, okrem dlhodobejších maródov Tomáša Geráta a Andreja Lovása.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK