19.11.2016

Preview: „Ideme tam s rešpektom, ale nie so strachom“

V nedeľu 20. novembra 2016 o 17:30, odohrá Ružomberok zápas 16. kola Fortuna ligy s domácim Slovanom Bratislava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Po bezgólovej domácej remíze so Spartakom Myjava, nasledovala posledná tohtoročná reprezentačná prestávka. Traja členovia ružomberského seniorského tímu mali povinnosti v mládežníckych reprezentačných výberoch. Martin Chrien a Michal Faško sa predstavili v drese SR “21“, ktorá ukončila rok víťazstvom nad rovesníkmi zo Škótska 4:0 a Dominik Kružliak zasiahol do dvoch priateľských súbojov SR “20“. Táto kategória si na svoje konto pripísala prehru s Nórskom 1:3 a víťazstvo s Írskom 3:2.

Liptáci počas reprezentačnej prestávky naplno zaberali. Tréningový proces si spestrili aj priateľským stretnutím s Liptovským Hrádkom. V zápase s lídrom tretej ligy skupina Stred, futbalisti spod Čebraťa zvíťazili 3:0. Snažili sme sa pripraviť na posledné štyri zápasy. Zamerali sme sa na dolaďovanie vecí v defenzíve aj v ofenzíve a aj na psychickú pripravenosť,“ vysvetlil lodivod tímu z centra dolného Liptova, ktorému so ziskom 22 bodov patrí priebežná piata priečka. Rovnaký počet bodov majú aj 6. Michalovce a na 4. Myjavu stráca dva body.

V najbližšom súboji si Ruža zmeria sily s domácim Slovanom Bratislava. Celok z hlavného mesta nemal ideálny vstup do súťaže, momentálne však ťahá sériu piatich ligových víťazstiev v rade a vďaka nej sa s 29 bodmi vyšplhal na tretiu priečku. Pred 4. Myjavou má päťbodový náskok a na 2. Podbrezovú stráca dva body. Slovan potvrdzuje, že má kvalitný káder, ktorý patrí k najlepším v lige. Takže nás nečaká ľahký zápas, zvlášť vo vonkajšom prostredí. Vieme do čoho ideme. Samozrejme ideme tam s rešpektom, ale nie so strachom,“ povedal Norbert Hrnčár, ktorému bude v nedeľu chýbať Marek Sapara, zápasiaci so zdravotnými problémami od stretnutia so Žilinou.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK