25.11.2016

Mládež má za sebou úspešnú jeseň

Mládežnícke tímy ukončili jesennú časť súťaže. Ich hru sme zhodnotili so šéftrénerom prípraviek Róbertom Hazuchom a so športovým riaditeľom mládeže Ladislavom Peckom.

Prípravky sa počas jesene rozšírili o novú kategóriu. „Máme päť družstiev prípraviek U11, U10, U9, U8 a U7. Nakoľko v kategórii U7 boli aj mladší chlapci, rozhodli sme sa rozdeliť ich aby trénovali a hrávali vo svojej kategórii. V každom družstve máme okolo 22 chlapcov, kde pomaly pribúdajú ďalší, ktorí majú záujem hrať futbal za MFK Ružomberok. V podmienkach na futbal a rozvoj mladých talentov nám klub ide v ústrety a tento rok cez zimné obdobie máme k dispozícii tri telocvične, kde máme rozdelený tréningový proces prípraviek. V lete sme hlavne trénovali a cez zimné obdobie chodíme na rôzne medzinárodné a slovenské turnaje. S jesennou časťou som za všetky prípravky spokojný. Dúfam, že tvrdou a dobrou prácou našich trénerov vychováme ďalších slovenských reprezentantov a hráčov do nášho A mužstva,“ povedal Róbert Hazucha.

Veľkú radosť nám robia žiaci, keď kategórie U12, U13 a U14 zimujú na prvej a výber U15 na tretej priečke svojich súťaží. „Je pekné, keď sa pozrieme na tabuľky a výsledky, ale najviac ma teší, že kategórie U12 a U13 pochopili našu cestu. Ideme futbalovou cestou. Chlapci hrajú, bavia sa. V zápasoch ide o veľa. Nie je to už len nakopávanie a spoliehanie sa na nejakých dvoch hráčov, ktorí sú fyzicky lepší, ale celé mužstvo pracuje s loptou a to je veľký posun. Taktiež sa toho drží kategória U14 a „pätnástka“ až na konkurenciu Žiliny si myslím, že jeseň zvládla dobre, ale ako hovorím, tabuľka nie je najpodstatnejšia. Dôležité je, že sú tam hráči, ktorí napredujú, dostávajú sa do reprezentačných výberov, vidno, že ich futbal baví,“ zhodnotil Ladislav Pecko.

Úspešný rok má za sebou tím U19, ktorý sa po ročnej prestávke vrátil z druhej ligy. Starší dorastenci vyhrali druhú ligu skupina Stred, zvládli baráž o postup s Popradom a prechod medzi elitu, kde im po jeseni patrí výborná druhá priečka so stratou jediného bodu na obhajcu prvenstva z Nitry. „Dôležité je, že dorast zostal minulý rok napriek vypadnutiu do druhej ligy pokope. To sa potvrdilo postupom. Vedeli sme, že káder je dobrý a musíme ho udržať. Dokazuje to aj v prvej lige. Je potešiteľné, že hráči už chodili trénovať a hrať prípravné zápasy za A mužstvo a tréner Norbert Hrnčár si vybral ďalších hráčov do prípravy na zimu, čo je asi najväčší cieľ v našej mládeži,“ potešil sa športový riaditeľ mládeže.

Postup kategórie U19 znamenal taktiež návrat mladších dorastencov U17 (na foto) a U16 do prvej ligy. Najväčší krok vpred to bol pre najmladší dorastenecký tím, ktorý v uplynulej sezóne nemal svoju súťaž. „Možno bol problém počtom a kvalitou dať dokopy tie dve mužstvá, ale nakoniec môžeme byť spokojní aj s ich výsledkami. „Šestnástka“ aj vďaka práci trénera sa na konci jesene dala dokopy a postupne sa buduje. To je pre nás v mládeži najdôležitejšia úloha do jari, doplniť túto kategóriu tak, aby mala takú úroveň, ako „sedemnástka“,“ povedal Ladislav Pecko. Tím U17 zimuje na štvrtej a U16 na ôsmej priečke.

V spolupráci s Ľubochňou máme okrem tímu žiačok už aj ženské družstvo. Žiačky si v jeseni počínali bezchybne, keď vyhrali všetky zápasy v I. LŽ SsFZ – Sever a z prvého miesta postúpili do finálovej skupiny. Ženy obsadili v 2. lige štvrtú priečku, no na prvé miesto im chýbajú len dva body. „Myšlienka spojiť sa s Ľubochňou a vytvoriť spoločné družstvo bola dobrá, lebo v podstate nezaniklo ani tam a my sme mohli urobiť ďalšiu kategóriu. Máme žiačky aj ženy a pre futbal je to viacmenej zábava. Dievčatá hrajú s veľkou láskou a chlapci si z toho môžu niekedy brať príklad,“ pochválil športový riaditeľ mládeže ružomberské ženy a žiačky.

Športový riaditeľ mládeže Ladislav Pecko a manažér mládeže Erik Kendera ďakujú trénerom všetkých vekových kategórií za výborne odvedenú prácu v jesennej časti sezóny!

Výsledky a tabuľky jednotlivých kategórií nájdete TU!

Foto: Peter Graf

ZDIEĽAJ ČLÁNOK