11.12.2016

Tomáš Ďubek: „Tri body sú doma a to je najdôležitejšie“

Ružomberok sa rozlúčil s jesennou časťou Fortuna ligy domácim víťazstvom nad Senicou v pomere 2:1.

Liptáci odohrali posledný zápas v tomto roku po tom, čo týždeň predtým cestovali do Michaloviec, kde sa napokon pre nespôsobilý terén nehralo. Boli sme tam už od soboty, chystali sme sa na to. Potom sme išli normálne ďalej. Sústredili sme sa na tento záverečný zápas. Chceli sme tri body, máme ich. Samozrejme je to vydreté víťazstvo, niekedy to nebolo ideálne, ale tri body sú doma a to je pre nás momentálne najdôležitejšie,“ skonštatoval Tomáš Ďubek.

Diváci sa v súboji s mužstvom zo Záhoria tešili z gólu už v 10. minúte, kedy otvoril skóre Jakub Mareš. Potom nasledovalo niekoľko nevyužitých šancí domáceho tímu a v závere polčasu, rovnako ako aj na začiatku druhého dejstva, dávali o sebe vedieť hostia. Po góle sme si ešte vypracovali dve – tri veľké príležitosti. Mali sme tlak, škoda, že sme už vtedy nedali druhý gól, ale dnes sú najdôležitejšie tri body a tie máme,“ zamyslel sa futbalista obliekajúci dres s číslom dvadsaťšesť.

V 73. minúte zvýšil domáci náskok Peter Gal Andrezly. Senici sa následne podarilo zdramatizovať duel po vlastnom góle Kristiána Kolčáka, ale Ruža si už bez problémov postrážila víťazstvo 2:1. Futbalisti spod Čebraťa budú zimovať na piatej priečke. Ako hodnotí jeseň skúsený stredopoliar? Dá sa povedať slnečno – oblačno. Mali sme sériu s víťazstvami, mali sme sériu bez víťazstiev a zakončili sme to víťazstvom. Máme k dobru ešte dohrávku a povedal by som, že stále sme v hre,“ uzavrel Tomáš Ďubek.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK