7.1.2017

Odštartovali sme zimnú prípravu

Ružomberské A mužstvo v sobotu 7. januára 2017 odštartovalo prípravu na jarnú časť Fortuna ligy.

Úvodný tréning v tomto roku prebiehal v chladnom počasí. Verím, že toto počasie nebude dlhodobé, po tých dvoch – troch dňoch sa naozaj ukľudní a bude to z hľadiska teplôt normálne, ale samozrejme musíme to akceptovať. Budeme v domácich podmienkach. Podmienky na štadióne sú perfektné, máme nový umelý trávnik, takže v tomto nevidím problém,“ vysvetlil hlavný tréner Norbert Hrnčár.

Ako naznačil lodivod tímu spod Čebraťa zimujúceho na piatom mieste, oproti minulým rokom tentokrát Liptáci nezamieria do Turecka. V pláne však majú cestu za rieku Moravu, kde si zmerajú sily so silnými súpermi. Pôjdeme na týždeň do Česka, kde odohráme tri prípravné zápasy s Karvinou, Spartou a Slaviou, takže budú to kvalitné zápasy. Toto bude taký jediný výjazd,“ povedal tréner.

Na prvom tréningu sa hlásilo 31 futbalistov, pričom pre reprezentačné povinnosti chýbali piati hráči – Dominik Kružliak, ktorý má v týchto dňoch možnosť presvedčiť o svojich kvalitách trénera seniorského reprezentačného tímu Jána Kozáka a tiež aj štvorica šikovných dorastencov – Jakub Kudlička, Matej Madleňák, Mário Mrva a Rastislav Kružliak. Spomínaní futbalisti dostanú spolu s viacerými chlapcami z dorastu počas prípravy priestor v A mužstve a ich sympatické počínanie v kategórii U19 im prinieslo aj nomináciu do tímu SR “18“.

Na zraze taktiež chýbal Martin Chrien. Mladého stredopoliara povolal jeho materský klub Viktoria Plzeň. Martin Chrien sa u nás vypracoval na kľúčového hráča. Prišiel k nám síce na ročné hosťovanie, ale musíme akceptovať to, že podľa dohody si ho Plzeň môže po polroku stiahnuť. Uvidíme ako sa bude vyvíjať situácia. Myslím si, že pre neho by bolo najideálnejšie pred Majstrovstvami Európy, kde sa „dvadsaťjednotka“ prebojovala, aby pravidelne hrával. Ak by mal byť v Plzni len striedajúci hráč, tak určite by bolo prospešnejšie, aby bol u nás aj počas jari a absolvoval jar v Ružomberku. Situáciu budeme sledovať a podľa toho sa aj zariadime,“ vyjadril svoj názor Norbert Hrnčár.

Od prvého dňa prípravy sú v centre dolného Liptova na skúške štyria futbalisti – stredopoliari 19-ročný Dalibor Takáč z Košíc a 25-ročný Michal Grohoľ z Bardejova a obrancovia 19-ročný Lukáš Kojnok z Liptovského Hrádku a 26-ročný Vojtěch Šandera z Viktorie Žižkov. Máme tu na skúške štyroch chlapcov. Uvidíme, ako sa sa budú prezentovať. Samozrejme zimné obdobie bude dosť dlhé na to, aby sme situáciu na hráčskom trhu sledovali a podľa možnosti a aktuálnej situácie riešili,“ povedal tréner.

MFK Ružomberok posilňuje aj manažment, keď medzi funkcionárov zasadne pre ružomberských fanúšikov známa tvár, niekdajší predstaviteľ nášho klubu Milan Bezák, ktorý môže pod Čebraťom zužitkovať svoje bohaté funkcionárske skúsenosti.

Prvý tréning absolvovali:

Ľuboš Hajdúch, Matúš Macík, Ivan Krajčírik, Pavol Kohár, Ján Maslo, Michal Faško, Peter Gal Andrezly, Jakub Mareš, Martin Nagy, Andrej Lovás, Marek Zsigmund, Šimon Kupec, Peter Maslo, Matej Čurma, Jozef Menich, Erik Daniel, Tomáš Ďubek, Matej Lovás, Marek Totkovič, Matúš Kmeť, Mário Almaský, Miloš Lačný, Kristián Kolčák, Dalibor Takáč, Vojtěch Šandera, Lukáš Kojnok, Michal Grohoľ, Štefan Gerec, Tomáš Gerát, Lukáš Ondrek, Marek Sapara (poslední traja trénovali zo zdravotných dôvodov individuálne)

Prípravné zápasy:

12. 1. 2017 o 13:30 MFK Ružomberok – MFK Tatran Liptovský Mikuláš (Ružomberok, UT)

21. 1. 2017 o 13:00 MFK Karviná – MFK Ružomberok (Karviná)

24. 1. 2017 o 13:00 AC Sparta Praha – MFK Ružomberok (Praha)

26. 1. 2017 o 14:30 SK Slavia Praha – MFK Ružomberok (Praha)

4. 2. 2017 o 13:00 SK Sigma Olomouc – MFK Ružomberok (Olomouc)

11. 2. 2017 o 14:00 FC Nitra – MFK Ružomberok (Nitra)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK