18.1.2017

Rastislav Kružliak skóroval za SR “18“

Po dramatickom štvrťfinále Memoriálu Valentina Granatkina s domácim Petrohradom, v ktorom sa zrodila remíza 1:1 a v následnom rozstrele z bieleho bodu, slovenská „osemnástka“ prehrala 2:3, čakal mladých futbalistov spod Tatier súboj o 5. - 8. miesto s Bulharskom.

Od začiatku stretnutia nastúpili dvaja ružomberskí hráči Matej Madleňák a Mário Mrva. Slováci otvorili skóre v 11. minúte zásluhou Martina Rymarenka – 0:1. V 18. minúte vyrovnal Martin Minchev na 1:1, ale Martin Vician okamžite odpovedal peknou strelou do horného rohu – 1:2.

Do druhého dejstva už nezasiahol Mário Mrva. Do hry prišli ďalší dvaja futbalisti spod Čebraťa Jakub Kudlička a Rastislav Kružliak. Slovensko pokračovalo v útočnej hre. Nový hráč na trávniku Rastislav Kružliak nebezpečne vystrelil po prihrávke klubového spoluhráča Mateja Madleňáka, ale brankár si dal pozor. V 52. minúte sa dostával do sľubnej streleckej pozície vo veľkom vápne Jakub Kudlička a Anton Tungarov ho fauloval, za čo videl červenú kartu a následnú penaltu premenil Rastislav Kružliak – 1:3.

Mladí Slováci hrali až do konca aktívne a vytvárali si strelecké príležitosti. Rastislav Kružliak mal ešte dve možnosti na zveľadenie svojho konta, ale pri prudkej hlavičke pod brvno a aj pri strele k žrdi sa predviedol výborným zákrokom bulharský gólman. Slovenská „osemnástka“ zvíťazila v súboji o 5. - 8. miesto 3:1 a tak sa s turnajom rozlúči v sobotu o 11:15 (SEČ) duelom s Lotyšskom o 5. - 6. miesto.

Bulharsko “18“ - Slovensko “18“ 1:3 (1:2)

Góly: 18. Minchev – 11. Rymarenko, 19. Vician, 53. R. KRUŽLIAK (z 11m)

Matej Madleňák odohral celý zápas, Mário Mrva odohral prvý polčas, Rastislav Kružliak a Jakub Kudlička hrali od 46. minúty.

Viac informácií, video aj fotogalériu zo zápasu nájdete TU.  

Foto: Granatkin.com

ZDIEĽAJ ČLÁNOK