20.1.2017

Príprava: Liptáci odchádzajú na sústredenie do Česka

Po dvoch týždňoch od začiatku prípravy a odohraní dvoch stretnutí na vlastnom umelom trávniku, čaká naše A mužstvo týždenné sústredenie v Česku.

Ako hodnotí tréner Norbert Hrnčár doterajší priebeh prípravy? Prvé čo bolo také nezvyčajné, bola extrémna zima. Napriek tomu všetko, čo sme si naplánovali sme odtrénovali. Som rád, že zdravotný stav je dá sa povedať stopercentný až na Števa Gereca, ktorý má menšie zdravotné problémy. Ďalší traja hráči Tomáš Gerát, Lukáš Ondrek a Marek Sapara mali zdravotné problémy už pred začiatkom prípravy. Po tejto stránke je spokojnosť,“ povedal lodivod tímu spod Čebraťa.

V dvoch doterajších prípravných stretnutiach Ruža podľahla Liptovskému Mikulášu 0:1 a zvíťazila nad Martinom 10:0. Priestor dostali všetci hráči tak, aby bola rovnomerne rozdelená záťaž, aby sme mohli pokračovať bez úľav a diferenciácie tréningového procesu deň po zápase. Hralo sa na dva polčasy, boli rozdelení na dve desiatky. Po tejto stránke sa nevyskytlo žiadne negatívum,“ priblížil situáciu Norbert Hrnčár.

V centre dolného Liptova sú momentálne na skúške Michal Grohoľ, Dalibor Takáč, Martin Kubena, Aliaksandr Aniukevich a pribudol k nim niekdajší hráč Košíc, Banskej Bystrice, a aj anglického Stoke City, obranca Dionatan Teixeira. „Uvidíme, ako sa ukážu počas sústredenia v Česku, kde nás čakajú kvalitné zápasy, ktoré nám pomôžu ukázať reálny obraz o výkonnostnej kvalite našich hráčov, samozrejme nevynímajúc ani súčasných kmeňových hráčov,“ povedal tréner na adresu skúšaných futbalistov.

Z hráčov, ktorí boli v Ružomberku na skúške od prvého tréningu sa už pri mužstve nenachádza defenzívna dvojica Vojtěch Šandera a Lukáš Kojnok. „Vojtěchovi Šanderovi sme poďakovali. Zvážili sme, že by pre nás nebol vhodnou posilou na doplnenie kádra. Kvôli tomu sme sa rozlúčili. Lukáš Kojnok je mladý, talentovaný chlapec, ale potrebuje ešte čas. Budeme ho sledovať. Je dobre, že je v Liptovskom Hrádku. Má talent a nevylučujem, že v budúcnosti dôjde k spolupráci,“ povedal Norbert Hrnčár. Okrem uvedených hráčov sa s mužstvom nepripravuje ani Kristián Kolčák, ktorý v jeseni pôsobil v Ružomberku a v týchto dňoch sa rozhodol absolvovať skúšku v maďarskom tíme FC Gyirmót Györ.

Počas sústredenia v Česku čaká na našich hráčov v sobotu 21. januára o 13:00 stretnutie s Karvinou, v utorok 24. januára o 13:00 so Spartou Praha a vo štvrtok 26. januára o 14:30 so Slaviou Praha. Po tomto zápase sa vracajú nazad do Ružomberka. Za rieku Moravu sa vydajú znova v sobotu 4. februára, kedy si o 13:00 zmerajú sily so Sigmou Olomouc a generálku na jarnú časť absolvujú v sobotu 11. februára o 14:00 v Nitre.

Zoznam hráčov na sústredenie od 21. 1. do 26. 1. 2017:

Ľuboš Hajdúch, Matúš Macík, Ján Maslo, Michal Faško, Peter Gal Andrezly, Jakub Mareš, Martin Nagy, Andrej Lovás, Šimon Kupec, Peter Maslo, Matej Čurma, Jozef Menich, Erik Daniel, Tomáš Ďubek, Michal Grohoľ, Miloš Lačný, Dionatan Teixeira, Dalibor Takáč, Dominik Kružliak, Martin Kubena, Aliaksandr Aniukevich, Marek Zsigmund

ZDIEĽAJ ČLÁNOK