14.2.2017

Naladiť sa na víťaznú mentalitu

V utorok 14. februára 2017 sa na ružomberskom štadióne konala tlačová konferencia pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy. Zúčastnili sa jej generálny riaditeľ Ľubomír Golis, manažér klubu Milan Bezák, tréner “A“ mužstva Norbert Hrnčár a kapitán tímu Marek Sapara.

Úvod tlačovej konferencie patril zhodnoteniu zimnej prípravy. ,,Zima bola oproti minulosti omnoho kratšia, pretože sa liga skončila neskôr, aj začína skôr. Čo sme plánovali, to sme odtrénovali. Hráči boli počas celého obdobia monitorovaní. Som presvedčený, že po fyzickej stránke sú výborne pripravení. Vedeli sme, že budeme v domácich podmienkach. V úvode nám to trochu skomplikovali extrémne mrazy, ale všetko, čo sme plánovali, sme odtrénovali. Čo sa týka zápasov, vedeli sme, že v Prahe to bude náročné a výsledky neboli príjemné, ale verím, že sme múdri a šikovní a poučíme sa z tých výsledkov,“ povedal tréner, ktorému počas prípravy chýbal prírodný trávnik, aj keď vyzdvihol kvality nového umelého ihriska. Potešila ho hlavne skutočnosť, že mužstvo až v štyroch súbojoch neinkasovalo, nakoľko počas jesene mali hráči problém udržať čisté konto.

Tím opustili dvaja futbalisti z jesennej základnej zostavy. Stredopoliara Martina Chriena si stiahol z hosťovania jeho materský klub Viktoria Plzeň a Kristián Kolčák, ktorému sa v Ružomberku skončila zmluva, sa rozhodol pre pôsobenie v Maďarsku. Zatiaľ jedinou novou tvárou v tíme zostal stredopoliar Dalibor Takáč. „Skúšali sme viacerých hráčov, ale nenadobudli sme pocit, že by skúšaní hráči boli adekvátnou náhradou. Prišiel mladý, talentovaný Dalibor Takáč z Košíc, ktorý má perspektívu. Prestupové okno je ešte otvorené, tak hľadáme možnosti. Dúfam, že sa ešte niečo podarí aj keď je to čoraz náročnejšie, blíži sa termín začiatku súťaže, ale uvidíme,“ vysvetlil Norbert Hrnčár, pričom rád by ešte posilnil zadné rady.

Hlavného lodivoda doplnil generálny riaditeľ Ľubomír Golis: „Ako povedal aj tréner, transferové okno je stále otvorené a pracujeme na tom, aby sme zabezpečili nejakú posilu, ale bavíme sa naozaj, ako už bolo na rôznych fórach povedané, o posile, o hotovom človeku, ktorý nám dokáže pomôcť aj z krátkodobého hľadiska, pretože talenty a perspektívnych hráčov sme už zaradili do tímu.“

Klub sa posilnil aj na funkcionárskom poste. Manažérom klubu sa stal Milan Bezák, pre ktorého to bol návrat do klubu spod Čebraťa po trinástich rokoch. „Verte mi, že keď som prvýkrát videl tieto priestory, tak mi išli slzy, pretože taká bola moja predstava pred trinástimi rokmi, dostať klub na takúto úroveň. Myslím si, že tento klub a hráči v ňom majú najlepšie podmienky na Slovensku a nielen toto zázemie a starostlivosť o nich, ale aj ekonomickú stabilitu, čo zaváži na tom, koho doviesť do klubu, či už mladého perspektívneho alebo skúseného do A mužstva," povedal Milan Bezák, ktorý má v novej funkcii viaceré úlohy či už pri A mužstve alebo plánovaných projektoch týkajúcich sa budovania zázemia mládeže.

Marek Sapara čelil otázkam týkajúcim sa jeho zdravotného stavu. ,,Kvôli platničke nemám bolesti, chodím na rehabilitačné cvičenia. Začal som trénovať s mužstvom. Priznám sa, že po troch mesiacoch, ktoré som premaródoval mi to chutilo viac ako malo a aj keď mám 34 rokov, tak som to prehnal. Neustrážil som sám seba a trošku som sa preťažil. Mal som potom zdravotné problémy, ale nebolo to kvôli platničke. Platnička je v poriadku, preto chcem ísť na magnetickú rezonanciu, aby to potvrdila a bol som si istý, že žiadny tréning mi neublíži a môžem ísť na sto percent do každého súboja. Potom budem musieť dobiehať zameškané. Budem robiť všetko preto, aby som bol v kabíne každý deň a čím skôr som bol na ihrisku," povedal ružomberský kapitán.

Tím z centra dolného Liptova zimoval na 5. priečke a po odpočte bodov mu v ligovej tabuľke zostalo 22 bodov, čo je rovnaký počet, ako má 6. Trenčín, na 4. Trnavu momentálne stráca štyri body. Pohľad na tabuľku preto velí posunúť sa v nej vyššie, čo je aj cieľom klubu. Na to, aby sa ciele naplnili je jednoduchý recept – mužstvo potrebuje vyhrávať. ,,Mojím cieľom je, aby sme všetci v klube boli naladení nie na pohľad na tabuľku, ale aby sme do každého zápasu išli s túžbou po víťazstve. Čím viac bude víťazstiev, tým to bude lepšie a tým budeme spokojnejší. Chcem aby tu nastala takáto mentalita, túžba po čo najväčšom počte víťazných zápasov," povedal na záver tlačovej konferencie Norbert Hrnčár.

Výsledky prípravných zápasov:

MFK Ružomberok - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:1 (0:0)
MFK Ružomberok
- MŠK Fomat Martin 10:0 (5:0)
MFK Karviná - MFK Ružomberok 0:0
AC Sparta Praha - MFK Ružomberok 5:0 (2:0)
SK Slavia Praha - MFK Ružomberok 6:1 (3:0)
SK Sigma Olomouc - MFK Ružomberok 0:0
MFK Ružomberok
- FC Nitra 1:0 (1:0)

Góly v príprave:

Jakub Mareš (2), Dalibor Takáč (2), Erik Daniel (1), Michal Faško (1), Peter Gal Andrezly (1), Michal Grohoľ (1), Ján Maslo (1), Martin Nagy (1), Miloš Lačný (1), vlastný (1)

Hráčsky káder – A mužstvo:

Brankári: Ľuboš Hajdúch, Matúš Macík, Ivan Krajčírik

Obrancovia: Dominik Kružliak, Ján Maslo, Šimon Kupec, Peter Maslo, Matej Čurma, Jozef Menich

Stredopoliari: Matúš Kmeť, Michal Faško, Peter Gal Andrezly, Tomáš Gerát, Martin Nagy, Lukáš Ondrek, Jakub Kudlička, Erik Daniel, Tomáš Ďubek, Marek Sapara, Dalibor Takáč

Útočníci: Mário Almaský, Jakub Mareš, Andrej Lovás, Štefan Gerec, Miloš Lačný

Realizačný tím:

Tréner “A“ mužstva: Ing. Norbert Hrnčár
Asistent trénera “A“ mužstva: Richard Höger
Tréner brankárov: Marek Rodák
Kondičný tréner: Pavol Jančovič
Technický vedúci: Peter Adamčiak
Kluboví lekári: MUDr. Tibor Letko, MUDr. František Rigo
Maséri: Juraj Hervartovský, Róbert Pál

ZDIEĽAJ ČLÁNOK