18.2.2017

Preview: Do Zlatých Moraviec s túžbou po dobrom vstupe

V nedeľu 19. februára 2017 o 17:30, nastúpi Ružomberok v Zlatých Moravciach na svoj prvý jarný zápas s domácim ViOnom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Liptáci majú pred začiatkom jarnej časti na svojom konte 22 bodov a nachádzajú sa na piatej priečke. Rovnaký bodový zisk má aj 6. Trenčín a na 4. Trnavu strácajú štyri body. Mužstvo spod Čebraťa má však k dobru súboj v Michalovciach, ktorý bol odložený z dôvodu nespôsobilého terénu. S akými pocitmi vstupuje do druhej polovice sezóny ružomberský lodivod? Samozrejme tak, ako pred každou polsezónou sme v takom napätom očakávaní a samozrejme s túžbou po dobrom vstupe,“ prezradil tréner tímu z centra dolného Liptova.

Ruža štartovala jar aj pred rokom v Zlatých Moravciach, kde zvíťazila 2:0. Krátko na to zdolala ViOn na jeho pôde aj v pohárovom štvrťfinále 2:1 a v závere uplynulej sezóny s týmto súperom doma remizovala 1:1. V jesennej časti prebiehajúceho ročníka sa oba tímy stretli raz a Ružomberčania doma zvíťazili 6:1. Zlaté Moravce zimovali so ziskom 15 bodov na deviatom mieste. Pred 10. Senicou majú jednobodový náskok a na 8. Dunajskú Stredu strácajú tri body.

Hoci výsledky z minulej sezóny, ako aj tabuľkové postavenie favorizuje naše mužstvo, netreba zabúdať ani na rastúcu formu ViOnu v posledných jesenných kolách, kedy zo štyroch súbojov vyťažil deväť bodov. Každý zápas vonku je náročný. Nečaká nás nič ľahké. Ideme tam s tým, čo som povedal aj na tlačovke, aby sme do každého zápasu išli s túžbou po víťazstve,“ povedal Norbert Hrnčár, ktorý sa bude môcť v nedeľu spoľahnúť na takmer všetkých svojich zverencov. K dispozícii nebude len zranený Marek Sapara.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK