25.2.2017

Preview: Musíme zlepšiť efektivitu v koncovke

V nedeľu 26. februára 2017 o 15:20, odohrá Ružomberok prvý jarný domáci zápas 21. kola Fortuna ligy s Podbrezovou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Futbalisti spod Čebraťa vstúpili do jarnej časti na trávniku Zlatých Moraviec, kde remizovali 1:1. Po stretnutí mrzeli hlavne nevyužité šance z prvého polčasu, ako aj inkasovaný vyrovnávajúci gól v tretej nadstavenej minúte, kedy Privat Yao odpovedal na presný zásah Michala Faška zo 75. minúty. Čo povedal tréner hráčom hneď po stretnutí? Aby sme aj v ďalších zápasoch pokračovali v tom spôsobe hry a v takom predstavení, ako v Zlatých Moravciach. Samozrejme s lepšou efektivitou v koncovke,“ povedal ružomberský lodivod.

Ružomberok sa so ziskom 23 bodov nachádza na piatej priečke. Pred 6. Trenčínom a 7. Michalovcami, s ktorými odohrá 1. marca dohrávku jesenného 18. kola, má jednobodový náskok. Na 4. Trnavu strácajú Liptáci tri body a na svojho aktuálneho súpera 3. Podbrezovú, dvanásť bodov.

Železiari stoja v tabuľke vysoko a po jeseni to bolo z ich pohľadu ešte veselšie, ale po odpočte bodov a remíze v minulom kole ich z druhej pozície o skóre vytlačil Slovan Bratislava. Čaká nás tím, ktorý hrá dobre a ktorý patrí k špici v tabuľke. Takže čaká nás veľmi zaujímavý a nepríjemný súper,“ vyzdvihol kvality tímu z Horehronia Norbert Hrnčár.

Do nedeľného duelu nebudú môcť zasiahnuť dvaja hráči, nad štartom tretieho visí otáznik. Tomáš Ďubek je zranený po zápase v Zlatých Moravciach a Ján Maslo má päť žltých kariet. Otázny je Marek Sapara, ktorý sa tento týždeň pripojil do tréningového procesu s mužstvom,“ priblížil aktuálnu situáciu v tíme šéf ružomberského realizačného tímu.

Zápas sledujeme naživo!

Foto: Jozef Bedej

ZDIEĽAJ ČLÁNOK