27.2.2017

Marek Sapara zasiahol do zápasu prvýkrát od konca októbra

V 21. kole Fortuna ligy Ružomberok doma remizoval s Podbrezovou 0:0. Obaja súperi tak majú po dvoch jarných kolách na konte dve remízy.

Ruža na úvod jari remizovala v Zlatých Moravciach 1:1 a v následnom prvom domácom jarnom vystúpení diváci gól nevideli. Myslím si, že v Zlatých Moravciach sme podali lepší výkon, ale výsledok je ten istý. Nedáte gól, nevyhráte. V zápase s Podbrezovou sme mali o ten gól alebo aspoň pol gólu lepšie príležitosti, ale bohužiaľ taký je futbal. Nedali sme obrovské šance v Zlatých Moravciach, teraz jednu minimálne 1000-percentnú a preto strácame body,“ spomenul si Marek Sapara na veľkú príležitosť Jakuba Mareša zo 46. minúty, ktorý prestrelil odkrytú časť brány.

Skúsený ružomberský stredopoliar prišiel do hry v 86. minúte, kedy vystriedal Erika Daniela. Pre jedného zo strojcov zisku double v ročníku 2005/06 to bol prvý ligový štart od jesenného zranenia. Je to vždy ťažké vracať sa po zranení. Od 22. októbra som nehral. Nehral som celú zimnú prípravu. Toto je môj prvý zápas od zranenia v stretnutí proti Žiline. Je to vždy ťažké, ale som rád, že som naspäť. Dúfam, že mi zdravie vydrží a budem môcť pokračovať s mužstvom ďalej v tréningu, aby som sa dal čím skôr dokopy a mohol hrávať viac, ako posledných desať, pätnásť minút,“ zaželal si futbalista obliekajúci dres s číslom 27.

Ružomberok má aktuálne na svojom konte 24 bodov, patrí mu piata pozícia, na štvrtú Trnavu stráca len dva body a vidina pohárovej Európy je stále reálna. Aj tento fakt by mohol byť pre hráča bojujúceho so zraneniami tou správnou motiváciou. Samozrejme, koho by to nemotivovalo? V hre je štvrté miesto. Je tam veľká šanca dostať sa do pohárovej Európy. Strácame na Trnavu dva body a máme o zápas menej. V stredu hráme dohrávku v Žiline proti Michalovciam, ktorú treba zvládnuť. Myslím, že potom by sme sa už mohli odraziť aj k tým lepším výsledkom,“ načrtol Marek Sapara.

Či bude skúsený stredopoliar pokračovať vo futbalovej kariére aj po jarnej časti, bude v prvom rade závisieť od jeho zdravotného stavu. Keďže posledné roky si toho so zraneniami dosť vytrpel, často musí čeliť tomuto druhu otázok. Vždy sa ma pýtajú ako sa cítim, ako som na tom zdravotne. No a čo poviete? Buď som zranený a nemôžem hrať alebo som zdravý a snažím sa hrať to, čo mi dovolí telo. Teraz momentálne sa zdravotne cítim celkom OK. Kondične to samozrejme nie je v poriadku, ale pevne verím, že aj to časom príde,“ povedal 34-ročný futbalista.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK