28.2.2017

Preview: V Žiline nás čaká dohrávka s Michalovcami

V stredu 1. marca 2017 o 17:00, odohrá Ružomberok v Žiline dohrávku 18. kola Fortuna ligy s Michalovcami. Pred súbojom, ktorý sa mal podľa pôvodného plánu odohrať na začiatku decembra, sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Ružomberok si v prvých dvoch jarných stretnutiach pripísal na svoje konto dva body za remízy v Zlatých Moravciach 1:1 a doma s Podbrezovou 0:0. V ligovej tabuľke mu so ziskom 24 bodov naďalej patrí piata pozícia. Na 4. Trnavu stráca dva body a pred 6. Dunajskou Stredou, 7. Trenčínom, ako aj pred aktuálnym súperom 8. Michalovcami, má dvojbodový náskok. Súboj o tri „jesenné body“ bude preto zaujímavý aj z pohľadu tabuľky. Ak Ruža zvíťazí, posunie sa na priebežnú 4. priečku, pokiaľ však vyhrajú Michalovce, o bod preskočia tím spod Čebraťa. Na tabuľku nechceme pozerať, sústredíme sa na ten najbližší zápas, teda na zápas s Michalovcami a ideme s tým, čo sme prezentovali od začiatku, že ten najbližší zápas je ten najdôležitejší a ideme s myšlienkou získať tri body,“ skonštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Michalovce sa kvôli inštalácii vyhrievaného trávnika momentálne musia zaobísť bez domáceho prostredia. Prvé jarné kolo odohrali v Poprade, kde zdolali Trnavu 2:0. Keďže uplynulý víkend mali hrať s Myjavou, ktorá sa odhlásila zo súťaže, od ligových bojov si na chvíľu oddýchli. Už v stredu však majú na programe dohrávku s naším tímom v Žiline. Hoci je mužstvo zo Zemplína v tomto stretnutí oficiálne domácim tímom, z geografického hľadiska je žilinská pôda bližšie hosťom spod Čebraťa. Nad tým, pre koho môže byť miesto konania výhodnejšie sa Liptáci nechcú zamýšľať. „Toto vôbec neriešime, pre koho je to výhoda alebo nevýhoda. Vieme, že to odohráme na umelej tráve v Žiline, prispôsobili sme sa tomu a v podstate je to fakt, ktorý musíme rešpektovať. Takže sústredíme sa na zápas,“ povedal Norbert Hrnčár, ktorého zverenci v zatiaľ jedinom tohtosezónnom vzájomnom dueli doma zvíťazili nad Michalovcami 4:0.

Pred duelom môže trénera tešiť skutočnosť, že až na Tomáša Ďubeka bude mať k dispozícii všetkých hráčov. „Chvalabohu po zápase nikto nemal nejaké zdravotné problémy vážnejšieho rázu. Samozrejme dáke tie kopance a pozápasové šrámy, to je normálne. K mužstvu sa po odstátí trestu pripojí Ján Maslo, takže káder je až na Tomáša Ďubeka, ktorý mal už pred minulým zápasom zdravotné problémy, kompletný,“ priblížil lodivod tímu spod Čebraťa aktuálnu situáciu.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK