3.3.2017

Preview: V sobotu sa predstavíme v Dunajskej Strede

V sobotu 4. marca 2017 o 14:00 odohrá Ružomberok v Dunajskej Strede zápas 22. kola Fortuna ligy. Pred súbojom s tímom z juhu Slovenska sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Ružomberčania boli v plnom nasadení aj počas týždňa, keď v stredu nastúpili v Žiline na dohrávku jesenného 18. kola s Michalovcami. Vďaka gólom Michala Faška, Jakuba Mareša a Jána Masla zvíťazili 3:1 a v ligovej tabuľke sa so ziskom 27 bodov posunuli na štvrtú priečku. Pred 5. Trnavou majú jednobodový náskok a na 3. Podbrezovú strácajú deväť bodov. Zápas sa mi hodnotí ľahšie a príjemnejšie, nakoľko to bol trojbodový zápas. Týmto zápasom sme dorovnali rest z jesene a je príjemné, že sa nám podarilo preskočiť Trnavu,“ vrátil sa k stretnutiu lodivod tímu spod Čebraťa.

Liptákov prišlo uprostred týždňa povzbudiť do Žiliny aj niekoľko fanúšikov, pričom najspokojnejší boli hlavne s poslednými dvadsiatimi minútami, kedy Ruža dvakrát skórovala a vypracovala si ešte ďalšie veľké šance. Áno, tá fáza hry bola dobrá, ale samozrejme v zápase nie je dôležité hrať dvadsať, ale deväťdesiat minút. V zápase prídu počas deveťdesiat minút aj fázy, kedy to nie je optimálne a je práve dôležité, aby sme boli vtedy koncentrovaní, neinkasovali a počkali si na tú záverečnú fázu posledných dvadsať minút,“ povedal Norbert Hrnčár.

V sobotu čaká na futbalistov z centra dolného Liptova vystúpenie na trávniku momentálne šiestej Dunajskej Stredy, ktorá doteraz získala 22 bodov, čo je rovnaký počet, ako má 7. Trenčín a 8. Michalovce. Naopak, na 5. Trnavu stráca štyri a na naše mužstvo päť bodov. O výborne fungujúcej symbióze medzi fanúšikmi a hráčmi na štadióne DAC-u sa už presvedčil nejeden tím. Dunajská Streda v uplynulom kole demonštrovala domácu silu víťazstvom 5:0 nad Prešovom. Tak by to malo byť všade, nielen v Dunajskej Strede. To, že je v Dunajskej Strede fantastická atmosféra, to môže motivovať domácich a dúfam, že aj nás,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu, ktorému bude v sobotu chýbať zranený Tomáš Ďubek.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK