3.4.2017

Matúš Macík pri svojej jarnej premiére udržal čisté konto

V nedeľu 2. apríla 2017 zvíťazil Ružomberok nad Trnavou 1:0. Radosť po stretnutí neskrýval ani brankár Matúš Macík, ktorý prvýkrát na jar strážil svätyňu tímu spod Čebraťa a udržal čisté konto.

Aké pocity prežíval ružomberský gólman, keď sa dozvedel, že bude chytať v zápase so Spartakom Trnava? Tešil som sa. Pre hráča je vždy dobré, keď nastupuje pravidelnejšie. Na začiatku jari som mal miernejšie zranenia, pre ktoré som sa nemohol dostať do formy, akú som mal vlani. Ale teší ma to, že som nastúpil a mohol pomôcť mužstvu svojím výkonom,“ spokojne konštatoval Matúš Macík.

Liptáci boli v zápase aktívnejší a v 58. minúte otvoril skóre po prihrávke Petra Gal Andrezlyho český útočník Jakub Mareš. V 73. minúte dostal Oliver Janso druhú žltú a tým pádom aj červenú kartu a Ruža dohrávala v početnej výhode. Zatiaľ čo sa hostia snažili o vyrovnanie, Ružomberčanom sa otvárala cesta k nebezpečným protiútokom, no ani jeden z nich sa neskončil gólom, po ktorom volala hlavne žrď Petra Gal Andrezlyho. Domáci hráči síce svoj náskok nezveľadili, no víťazstvo 1:0 si postrážili.

Z našej strany to bol výborný zápas. Výborne sme sa pripravili na Trnavu, mali sme výborný vstup do zápasu, kde sme zatlačili Trnavu prvých dvadsať – dvadsaťpäť minút. Jednoznačne sme ovládli hru. Potom nám pomohol gól, na konci červená karta. O víťazstve sme mohli rozhodnúť už skôr. Mohli sme dať jeden, dva góly, ale taký je futbal. Tri body sa počítajú,“ zhodnotil 23-ročný brankár.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK