15.4.2017

Preview: V nedeľu doma privítame Slovan Bratislava

V nedeľu 16. apríla 2017 o 15:20, odohrá Ružomberok domáci zápas 27. kola Fortuna ligy so Slovanom Bratislava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Minulý týždeň sa mali Ružomberčania predstaviť v Myjave, ktorá sa však pred jarnou časťou odhlásila zo súťaže a tak si klub spod Čebraťa vyplnil program prípravným zápasom s nováčikom lotyšskej ligy SK Babite, ktorého zdolal 8:0. Hetrik zaznamenal Miloš Lačný a po jednom góle pridali Mário Almaský, Ján Maslo, Martin Nagy, Michal Faško a Dominik Kružliak.

Bol to zámer, aby sme nezostali opäť bez zápasu, nakoľko už pred zápasom s Trnavou bola reprezentačná prestávka. Takže túto pauzu, nakoľko sme nehrali s Myjavou, sme chceli využiť na prípravný zápas a chceli sme to využiť na to, aby dostali príležitosť hráči, ktorí sú menej vyťažení, majú menej zápasov. Som rád, že zápas mal z našej strany slušnú úroveň a bol to jeden z dielikov z hľadiska prípravy na ďalšie majstrovské zápasy,“ zhodnotil šéf ružomberského realizačného tímu.

Keďže Ruža mala v minulom kole voľný žreb, na svojom konte má naďalej 34 bodov a o bod ju predstihol 4. Trenčín. Liptáci sa tak momentálne nachádzajú na piatej pozícii, no na štvrté miesto strácajú spomínaný jediný bod a na 3. Podbrezovú jedno víťazstvo. Naopak, pred 6. Trnavou majú trojbodový náskok a pre úplnosť musíme dodať, že Trnavu a Trenčín ešte čaká voľné kolo spôsobené odstúpením tímu z Kopaníc.

Ružomberok potrebuje v nedeľu zvíťaziť. Tímu z dolného Liptova sa postaví do cesty Slovan Bratislava, ktorý v uplynulom kole prehral v Dunajskej Strede gólom z nadstaveného času 0:1. Klub z hlavného mesta doteraz získal 48 bodov a po poslednej prehre stráca na 1. Žilinu už desať bodov. Na druhej strane má však pred 3. Podbrezovou slušný 11-bodový náskok a v týždni si napravil chuť víťazstvom 1:0 v domácej odvete pohárového semifinále s Michalovcami a postupom do finále Slovnaft Cup-u, v ktorom si zmeria sily so Skalicou. „Je samozrejmé a jasné, že Slovan bude hrať vždy o tie najvyššie priečky, ale v tomto momente nás musí skôr zaujímať náš výkon, naše nastavenie a naše ciele,“ povedal Norbert Hrnčár.

So Slovanom Bratislava sa Ružomberok v tejto sezóne stretol zatiaľ dvakrát. Najskôr v 5. kole doma zvíťazil 3:2 a v 16. kole prehral na Pasienkoch 1:2. Pred tretím vzájomným súbojom o dôležité body je pre zranenie otázny štart Štefana Gereca a Tomáša Ďubeka.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK