17.4.2017

Miloš Lačný sa stal hrdinom nedeľného duelu

V nedeľnom zápase 27. kola Fortuna ligy Ružomberok doma zvíťazil nad Slovanom Bratislava 2:1. Po stretnutí predstúpil pred novinárov strelec víťazného gólu Miloš Lačný.

Po opatrnom prvom polčase prišlo na rad zaujímavejšie druhé dejstvo. V 59. minúte poslal Peter Gal Andrezly z ľavého krídla center do šestnástky, Dominik Kružliak hlavičkoval do žrde a Jakub Mareš dopravil loptu do siete. Už po piatich minútach však vyrovnal Seydouba Soumah. Miloš Lačný sledoval tieto momenty z lavičky. Slovan mal nejaké šance. Dôležité ale je, že sme ich v podstate do ničoho nepustili. Dali sme gól, kontrolovali sme nejaký čas hru a myslím si, že sme vyhrali zaslúžene,“ konštatoval ružomberský útočník.

V 76. minúte mal tréner Norbert Hrnčár šťastnú ruku, keď poslal do hry Miloša Lačného, ktorý prebral prihrávku od Erika Daniela a tri sekundy po uplynutí riadnej hracej doby rozhodol o víťazstve Ruže 2:1. Vôbec to neriešim. Prišiel som na pätnásť minút a snažil som sa odovzdať maximum. Dal som gól, dúfam, že som pomohol sebe aj mužstvu,“ povedal strelec víťazného gólu a prezradil aj pokyny od hlavného lodivoda pred striedaním: „Od útočníka sa čaká gól, ale hlavne som mal pomôcť mužstvu aj čo sa týka defenzívy, nielen ofenzívy.“

Moment zo začiatku nadstaveného času spôsobil na ružomberskom štadióne eufóriu. Videl som, že Erik tam mal priestor po pravej strane, kričal som mu, aby mi to dal z prvej naslepo, čo mi aj dal. Snažil som sa to v rýchlosti spracovať, vystreliť a hlavne trafiť bránu,“ spomenul si hráč obliekajúci dres s číslom tridsaťjeden na svoj presný zásah.

Po zápase vládla veľká radosť aj v kabíne domáceho mužstva. Ruža sa po víťazstve posunula na priebežnú tretiu pozíciu, keď sa s 37 bodmi vyrovnala Podbrezovej. Dnes sme chceli naozaj len tri body. Možno to bude znieť nejako naivne, ale vieme, že na Slovan máme. Posledný zápas doma sme s nimi tiež vyhrali a sme o to šťastnejší, že nám to vyšlo, pretože sa nám podarilo vyhrať so Slovanom a posunúť sa v tabuľke. Vidíte, že Dunajská Streda sa tiež tlačí, povedal by som, že Podbrezová teraz už ide dole. Pre nás je veľmi dôležité, že sme vyhrali. Chceli sme to a dokázať niečo také je pekné,“ povedal 29-ročný futbalista.

V ďalšom kole nastúpi Ružomberok v sobotu 22. apríla 2017 o 15:30 v Trenčíne na zápas s úradujúcim majstrom, ktorému momentálne patrí piata priečka a na Liptákov stráca dva body. Z pohľadu tabuľky pôjde o ďalšie mimoriadne dôležité stretnutie. Každý zápas je dôležitý tak, ako dnešný. Budeme sa na to celý týždeň pripravovať a budeme chcieť opäť zabodovať. Chceme vyhrávať aj von, aj keď sa nám to niekedy nedarí, ale tá mentalita tam musí byť,“ odhodlane konštatoval Miloš Lačný.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK