21.4.2017

Preview: V sobotu duel o dôležité body na pôde úradujúceho majstra

V sobotu 22. apríla 2017 o 15:30, odohrá Ružomberok zápas 28. kola Fortuna ligy s domácim Trenčínom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

V minulom kole Ruža zvíťazila nad Slovanom Bratislava 2:1, keď v nadstavenom čase strelil víťazný gól Miloš Lačný. Ako vnímal lodivod tímu spod Čebraťa víťazstvá dosiahnuté v samom závere počas svojich hráčskych čias, prípadne už aj ako tréner? Samozrejme emócia tam je možno trošku väčšia, keď príde gól v záverečných sekundách, ale ja hovorím, že futbal je z dlhodobého hľadiska spravodlivý. My sme takto inkasovali v Zlatých Moravciach, teraz sa nám to trošku vrátilo. Tak sme radi a samozrejme po zápase bola radosť,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Liptáci prežívajú úspešné týždne. Po prehre v Žiline zdvihli hlavy, doma zdolali trnavský Spartak 1:0, počas voľného kola na svojom umelom trávniku zvíťazili nad nováčikom lotyšskej najvyššej súťaže SK Babite 8:0 a naposledy po výbornom závere na svojom štadióne zdolali bratislavský Slovan 2:1. Aká nálada vládne v tíme? Nálada je skôr pracovná a koncentrovaná smerom k zápasu v Trenčíne,“ prezradil Norbert Hrnčár.

Počínanie tímu z centra dolného Liptova sa prejavilo aj v ligovej tabuľke. Ružomberku patrí po poslednom víťazstve s 37 bodmi tretie miesto a rovnaký bodový zisk má aj 4. Podbrezová. Na 2. bratislavský Slovan stráca jedenásť bodov a len dva body ho delia od sobotného súpera, ktorým je momentálne piaty Trenčín. Zabúdať stále nemožno ani na 6. Trnavu, ktorá stráca na Ružu jediné víťazstvo, no rovnako ako úradujúci majster, aj futbalisti z malého Ríma ešte budú pauzovať kvôli odstúpeniu Myjavy zo súťaže. Spartak Trnava bude bez ligového futbalu už tento víkend.

Trenčín síce v minulom kole doma podľahol Dunajskej Strede 0:1, no odčiniť to môže v ďalších dueloch. Všetky zostávajúce stretnutia totiž odohrá na svojom štadióne. Čo sa týka vzájomných zápasov, s týmto súperom nemáme práve najlepšiu vzájomnú bilanciu. V aktuálnej sezóne sme s ním prehrali na jeho pôde 1:3, doma remizovali 3:3 a v domácom osemfinále Slovnaft Cup-u sme mu po bezgólovej remíze podľahli v následnom rozstrele. Celkovo sme mužstvo spod hradu Matúša Čáka nezdolali od jesennej časti sezóny 2013/14. Štatistiky pravdupovediac nesledujem. Dôležité je, aby sme boli na zápas pripravený a v tomto momente je najpodstatnejšia koncentrácia a príprava na tento zápas,“ povedal ružomberský tréner, ktorému budú v sobotu pre zranenie chýbať Marek Sapara a Štefan Gerec.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK