21.4.2017

Naše mladé nádeje odohrajú viac zápasov so staršími súpermi

Jarná časť mládežníckych kategórií je v plnom prúde. V súťažiach najmladších výberov nastalo oproti minulosti niekoľko zmien, o ktorých sme sa rozprávali so šéftrénerom prípraviek Róbertom Hazuchom.

Prípravky U9 a U10 hrajú počas jarnej časti zápasy s tímami z I. triedy LFZ žiaci – U11. Po odhlásení sa Pribyliny z uvedenej súťaže si vždy zmerajú sily s tým súperom, ktorému v danom kole vychádza voľné kolo. Kategórie U9 a U10 sa striedajú podľa sily aktuálneho súpera, ako aj podľa naplánovaného programu na konkrétny týždeň. „Rozmýšľali sme, že sa do tejto súťaže prihlásime od leta, ale volali mi funkcionári z oblastného futbalového zväzu, či by sme nechceli dohrať túto súťaž miesto Pribyliny už aj tohto polroka. Hrať bude naša U9 a U10. Budeme ich striedať. So súpermi z vrchu tabuľky bude hrať U10. Hráči budú viac vyťažení. Hrá sa v rozostavení 7+1, keď idú niekam na turnaj, hrá sa 4+1. Od novej sezóny tam budeme oficiálne prihlásení,“ vysvetlil šéftréner prípraviek.

Ďalšími súťažami, v ktorých účinkujú naše najmladšie výbery sú superliga a liga prípraviek. Podobne, ako v minulosti, aj teraz odohrali jesennú časť ligy prípraviek družstvá U9, U10 a U11 s rovesníkmi z iných klubov a v jarnej časti hrajú tímy U8, U9 a U10 s o rok staršími súpermi. Ligu prípraviek sme od polroka posunuli tak, že kategórie U8, U9 a U10 hrajú s o rok staršími súpermi. Uvidím ako sa dohodneme, či to od budúcej sezóny nebude aj celý rok. Len teraz chcem vyskúšať nechať to tak, nech sa aj tím U8 trochu zregeneruje, aby nešiel hneď do súťaže. Nech si potrénujú, chodia po turnajoch a druhého polroka budú hrať so staršími,“ povedal Róbert Hazucha.

Významná zmena nastáva pri najstaršej prípravke U11, ktorá tak ako v minulosti na jar prenecháva svoje miesto v lige prípraviek mladším futbalistom a tak jej v jarnej časti zostáva len Kormanov pohár, kde nastupuje proti o dva roky starším regionálnym súperom. Oproti minulým ročníkom bude teraz niekoľkokrát za sezónu suplovať najmladšiu žiacku kategóriu U12 a vyskúša si boje o ligové body v najvyššej súťaži tejto kategórie. „V zápasoch so súpermi, s ktorými vyhrávame napr. 42:0 bude hrať U11, pretože jej to dá viac, ako kategórii U12. V tom prípade bude hrať „dvanástka“ so súperovou „trinástkou“ a našej „trinástke“ sa vybaví prípravný zápas so silnejším súperom,“ prezradil niekdajší hráč nášho A mužstva a dlhoročný tréner mládežníckych kategórií Róbert Hazucha.

Oproti posledným ročníkom sa udiala jedna zmena aj v už spomínaných súťažiach mladších žiakov - I. LMŽ U12 a U13. Na rozdiel od súťaží starších žiakov - I. LSŽ U14 a U15 sa ligy mladších žiakov v nadstavbovej časti nespájajú so skupinami zahŕňajúcimi východ Slovenska a najmladšie žiacke tímy odznova hrajú so súpermi zo svojho regiónu. Aj z tohto dôvodu bude pre hráčov lepšie, keď párkrát za sezónu nastúpi na zápas miesto kategórie U12 družstvo U11, „dvanástka“ odohrá ligový duel s o rok starším súperom a „trinástka" si vyplní čas prípravným zápasom.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK