25.4.2017

Preview: Chceme nadviazať na predchádzajúce vzájomné zápasy

V stredu 26. apríla 2017 o 19:00, odohrá Ružomberok domáci zápas 29. kola Fortuna ligy s Michalovcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Počas víkendu Ruža cestovala na trenčiansku pôdu, kde po sľubnom úvode s gólom Jakuba Mareša napokon v druhom dejstve stratila vedenie a prehrala 1:2. S odstupom času, keď som si to zanalyzoval, tak rozhodujúce momenty boli naše nepremenené šance. Je dobre, že sme sa do tých šancí dostali, ale škoda, že sme ich nevyužili. Súpera sme napriek tomu, že mal hernú dominanciu z hľadiska držania lopty, pustili iba do jednej vážnej šance a dá sa povedať, že zápas rozhodla efektivita obidvoch mužstiev,“ zhodnotil predchádzajúci duel lodivod tímu spod Čebraťa.

Ružomberok doteraz získal 37 bodov a po prehre v Trenčíne putoval v ligovej tabuľke na piatu priečku. Odstupy tímov sú však minimálne. Na svojho zatiaľ posledného súpera spod hradu Matúša Čáka, ktorý sa posunul na štvrtú pozíciu, ako aj na 3. Podbrezovú, strácajú Liptáci jediný bod. Naopak, pred 6. Dunajskou Stredou a 7. Trnavou majú trojbodový náskok. Pre úplnosť treba dodať, že zo spomenutých tímov odohral Trenčín o zápas viac.

Ruža môže odčiniť prehru už v stredu večer, kedy na svojom trávniku privíta Michalovce. Tím z východu Slovenska sa počas jari nemôže spoľahnúť na svoje domáce prostredie, čo sa prejavilo aj cez víkend, kedy síce bol v zápase s Dunajskou Stredou vedený ako domáci, no hralo sa na Žitnom ostrove. Zemplínčania, podobne ako Liptáci, otvorili skóre stretnutia, lenže po zmene strán dvakrát inkasovali a prehrali 1:2. Michalovce doteraz získali 29 bodov, nachádzajú sa na ôsmej priečke, na 7. Trnavu a 6. Dunajskú Stredu strácajú päť bodov a majú oproti nim odohraný o zápas viac. Naopak, pred 9. Senicou majú štvorbodový náskok.

Tím z centra dolného Liptova má v tejto sezóne s mužstvom zo Zemplína priaznivú bilanciu, keď ho v dvoch stretnutiach zdolal 4:0 a 3:1. Samozrejme chceme, aby tento trend pokračoval, to znamená, aby sme nad ním zvíťazili aj v tomto zápase,“ konštatoval Norbert Hrnčár, ktorému budú v stredu pre zranenia chýbať Marek Sapara a Štefan Gerec.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK