18.5.2017

Preview: Chceme zostať na pozíciách, ktoré sa nám páčia

V piatok 19. mája 2017 o 17:30, odohrá Ružomberok zápas predposledného 32. kola Fortuna ligy na pôde Podbrezovej. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

V uplynulom kole Ruža na svojom trávniku zvíťazila nad Zlatými Moravcami 2:1, keď v 26. minúte skóroval z bieleho bodu Tomáš Ďubek, po piatich minútach sa do streleckej listiny zapísal Peter Maslo a v samom závere znížil náskok domáceho celku na rozdiel jedného gólu Samir Nurković. S veľkým prehľadom sme splnili úlohu zvíťaziť a byť v tabuľke na mieste, ktoré sa nám páči,“ zhodnotil duel lodivod tímu spod Čebraťa.

Po víťazstve sa Ružomberok posunul so ziskom 46 bodov na priebežnú tretiu priečku. Na 2. Slovan Bratislava stráca osem bodov a pred 4. Podbrezovou má jednobodový náskok. Liptákov čaká v piatok súboj s tabuľkovým susedom z Horehronia, ktorý má len o bod menej a pred 5. Dunajskou Stredou, ako aj 6. Trenčínom má štvorbodový náskok. V boji o pohárové pozície preto pôjde o nesmierne dôležitý duel. Aký majú Ružomberčania cieľ pred týmto zápasom? Ako som povedal, na týchto pozíciách sa nám páči, tak radi by sme aj po tomto kole zostali tam, kde sme,“ povedal Norbert Hrnčár.

Podbrezovej síce úvod jari nevyšiel tak dobre, ako jesenná časť, no po trénerskej zmene, kedy na lavičku Železiarov zasadol Karol Praženica, zvíťazila nad Zlatými Moravcami a Prešovom zhodne 2:0 a v zatiaľ poslednom stretnutí remizovala v Dunajskej Strede 2:2. Ruža sa s týmto súperom stretla v prebiehajúcom ročníku zatiaľ dvakrát. Na Horehroní prehrala 1:3 a duel v centre dolného Liptova sa skončil remízou 0:0. Aj tieto výsledky dokazujú, že to v piatok nebudeme mať jednoduché. Podbrezová v dlhodobej súťaži dokazuje, že má kvalitu a nie náhodou je tam, kde je a nie náhodou reálne bojuje o najvyššie priečky. Takže vieme, že nás čaká náročný súper a podľa toho sa aj pripravujeme,“ pochválil aktuálneho súpera šéf ružomberského realizačného tímu.

Do zápasu 32. kola Fortuna ligy nebude môcť zasiahnuť stredopoliar Marek Sapara a pre zranenie je otázny štart obrancu Jána Masla.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK