20.5.2017

Narodeninový oslávenec Matúš Macík: „Čo viac si človek môže priať?“

V piatok 19. mája 2017 spravil Ružomberok rozhodujúci krok na ceste do Európskej ligy, keď zvíťazil v predposlednom 32. kole na pôde tabuľkového suseda z Podbrezovej 1:0. Na víťazstve mal veľký podiel výkon brankára Matúša Macíka, ktorý udržal čisté konto.

Na Horehroní videli diváci bojovný duel, ako to neraz býva v prípade, ak sa v záverečných kolách stretnú tabuľkoví susedia. Zápas hodnotím na výbornú. Dosiahli sme to, čo sme chceli. Išli sme si za svojím cieľom a verili sme, že tam môžeme vyhrať a vyhrali sme. Splnili sme to, čo sme všetci očakávali, čo očakávali ľudia a dostali sme sa do Európy,“ zhodnotil ligový súboj ružomberský gólman.

Brankár tímu spod Čebraťa sa zapotil hlavne v prvej polovici druhého dejstva, keď čelil viacerým nebezpečným strelám domáceho tímu. Ako prežíval tieto momenty? Pocity som mal dobré. Bolo tam pár situácií, ale vďaka patrí celému mužstvu. Bojovali sme, podali sme veľmi dobrý, bojovný výkon. Všetci bojovali jeden za druhého, Podbrezová si vypracovala pár šancí, ktoré nepremenila. Potom sa šťastie priklonilo na našu stranu. Využili sme brejk, z ktorého sme skórovali a to nás posunulo ďalej,“ spomína si na zápas Matúš Macík.

Pekný gól Erika Daniela zo záveru stretnutia rozhodol o postupe Ružomberka do pohárovej Európy, kde Ruža naposledy pôsobila v roku 2006, keď hrala po zisku double druhé a tretie predkolo Ligy Majstrov a prvé kolo Pohára UEFA (dnes Európskej ligy). Okrem toho si tretíkrát v histórii zabezpečila konečnú tretiu priečku v najvyššej súťaži.

Výraznou mierou sa o víťazstvo pričinil aj Matúš Macík, ktorý v tento deň zároveň oslavoval 24. narodeniny. Bol to jeho najkrajší narodeninový darček? Jasné, čo viac si človek môže priať, ako na narodeniny vyhrať takýto dôležitý zápas, rozhodujúci o postupe do Európy, o ktorom sa v Ružomberku sníva už dlhú dobu. Je to pre mňa veľká vec a som rád, že to tak dopadlo práve v tento deň,“ s radosťou konštatoval muž strážiaci svätyňu tímu spod Čebraťa.

V sobotu 27. mája 2017 o 17:30, odohrá Ružomberok posledný zápas prebiehajúceho ročníka, v ktorom doma privíta Dunajskú Stredu. Hoci je o pohárovej miestenke ako aj o ligovom bronze už rozhodnuté, so sezónou sa treba rozlúčiť víťazne. S domácim prostredím sa budeme chcieť rozlúčiť víťazstvom a podať čo najlepší výkon. Na zápas sa dobre pripravíme a budeme sa snažiť vyhrať zápas hlavne pre divákov, ktorí nám celú sezónu chodia fandiť doma aj na zápasy vonku, ktorí sú úžasní a zápas chceme vyhrať pre nich,“ pochválil fanúšikov Matúš Macík.

Foto: Stanislav Kmeť (archív)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK