26.5.2017

Preview: So sezónou sa chceme rozlúčiť víťazstvom!

V sobotu 27. mája 2017 o 17:30 sa rozlúčime s aktuálnym ročníkom Fortuna ligy, keď v zápase posledného 33. kola doma privítame Dunajskú Stredu. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva, Norbertom Hrnčárom.

Minulý piatok sa Ruža predstavila v Podbrezovej, kde v priamom súboji o ligový bronz a zároveň aj o pohárovú Európu zvíťazila 1:0, keď o všetkom rozhodol v závere duelu gól Erika Daniela. Liptáci majú po tomto víťazstve na svojom konte 49 bodov a istotu tretieho miesta, keďže 4. Podbrezovej sa vzdialili na rozdiel štyroch bodov a na 2. Slovan Bratislava strácajú päť bodov. Ako hodnotí zatiaľ posledné stretnutie ružomberský tréner? Ako potvrdenie, v tomto momente už môžem povedať, úspešnej sezóny v súboji s priamym konkurentom. Po skončení sezóny sa umiestnime na tretej priečke a tento zápas je dôkazom toho, že tretie miesto nie je náhoda,“ skonštatoval lodivod tímu spod Čebraťa.

Do zápasu so Železiarmi nemohli zasiahnuť stabilné opory zadných radov, zranený Ján Maslo a vykartovaný Peter Maslo. Miesto nich nastúpili mladí obrancovia Jozef Menich a Matej Čurma, pričom pre druhého menovaného to bol premiérový štart v najvyššej súťaži. Ako sa trénerovi pozdával ich výkon? „Dá sa povedať, že svoju úlohu zvládli. Samozrejme nebolo to celkom bez chýb, ale v tomto momente nebol podstatný výkon jednotlivcov, ale celého tímu. Chalani si na ihrisku vzájomne pomohli a tým pádom mohol byť výsledok taký, aký sme dosiahli,“ pochválil Norbert Hrnčár svojich zverencov.

Ružomberok sa so sezónou rozlúči domácim duelom s Dunajskou Stredou, s ktorou sme si v tomto ročníku pripísali dve remízy, doma 2:2 a von 1:1. Tím zo Žitného ostrova v minulom kole remizoval s Prešovom 1:1. So ziskom 42 bodov sa nachádza na šiestej priečke a stráca dva body na 5. Trenčín a tri body na 4. Podbrezovú. Naopak, pred 7. Trnavou má dvojbodový náskok. Mužstvo z juhu Slovenska má ešte stále nádej na konečnú štvrtú priečku zaručujúcu účasť v Európskej lige, no pred posledným kolom to už nemá len vo svojich rukách. Rešpekt však rozhodne vzbudzuje skutočnosť, že DAC ešte v jarnej časti Fortuna ligy nenašiel premožiteľa. Nič to ale nemení na cieli Liptákov rozlúčiť sa so sezónou víťazstvom. „Počas sezóny som vždy hovoril, že nás nesmú zaujímať výsledky ostatných mužstiev, takže toto platí aj pre tento zápas. Tak isto, ako do každého zápasu predtým, aj teraz chceme ísť za víťazstvom a za tromi bodmi,“ skonštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Pred sobotným zápasom je pre zranenie otázny štart Jána Masla a Lukáša Ondreka.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK