28.5.2017

Dominik Kružliak: „Sme radi za našich fanúšikov“

V sobotu 27. mája 2017, odohral Ružomberok posledný zápas sezóny 2016/17, v ktorom doma zvíťazil nad Dunajskou Stredou 2:0. K stretnutiu sme sa vrátili s Dominikom Kružliakom.

Ružomberčania prevzali pred začiatkom duelu bronzové medaily za konečné tretie miesto. Posledné kolo sa nieslo v slávnostnej atmosfére, no Liptáci nechceli nič podceniť. O svojom triumfe rozhodli v prvom polčase, keď v 23. minúte otvoril skóre peknou strelou do horného rohu Peter Gal Andrezly a po trinástich minútach gólovo zúročil sympatický prienik Jakub Mareš. „Dali sme si cieľ, že s Dunajskou Stredou chceme vyhrať a potešiť fanúšikov. Sme radi za tých fanúšikov čo máme, lebo naozaj nás celú sezónu podporovali, takže tento zápas sme chceli vyhrať hlavne kvôli nim a potvrdili sme tretie miesto,“ pochválil ružomberských priaznivcov Dominik Kružliak.

Keďže pre zranenie na tréningu napokon do zápasu nezasiahol skúsený stredopoliar Tomáš Ďubek, mladý obranca nastupoval s kapitánskou páskou a rameno mu zdobila do 67. minúty. Pre mňa je vždy česť nastúpiť s kapitánskou páskou, hlavne v takom mladom veku. Potom prišiel Marek Sapara, tak som mu ju jednoznačne prenechal, lebo Sapi je legenda tohto klubu,“ povedal 20-ročný futbalista.

Ruža ukončila sezónu na tretej priečke so ziskom 52 bodov a môže sa tešiť na pôsobenie v Európskej lige. Na úspechu mala veľký podiel vydarená jar. „Dosiahli sme päť víťazstiev po sebe, takže je to krásny zážitok a zaslúžené tretie miesto,“ dodal Dominik Kružliak.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK