28.6.2017

Preview: Po krátkej príprave nás čaká Európska liga

Vo štvrtok 29. júna 2017 o 20:00, odohrá Ružomberok v srbskom Novom Sade úvodný zápas prvého predkola Európskej ligy s domácim tímom FK Vojvodina. Pred zápasom sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Keďže Ruža po jedenástich rokoch štartuje v Európskej lige, príprava na nový ročník bola oproti predchádzajúcim sezónam kratšia. Liptáci počas nej odohrali tri zápasy. Remizovali s kosovským tímom KF Trepca 89 1:1, prehrali s maďarským Videotonom 0:3 a posledné prípravné meranie síl odohrali minulý štvrtok na svojom štadióne s Třincom, kedy vyhrali gólom Štefana Gereca 1:0. Ako hodnotí prípravu ružomberský lodivod? Bola krátka, takže skôr sme sa zamerali na to, aby sme mužstvo dali rýchlo dokopy po dovolenke a aby sme vyriešili a zacelili odchody,“ povedal Norbert Hrnčár.

Po skončení sezóny opustili Ružomberok viacerí hráči, ktorým sa končili zmluvy – Martin Nagy, Jakub Mareš, Michal Faško, Tomáš Gerát a Andrej Lovás. Pod Čebrať naopak prišli Matej Kochan, Dominik Kunca, Nermin Haskić a Kristi Qose. V krátkom časovom období prišlo k zmenám v kádri, čo sa týka odchodov aj príchodov a našou snahou bolo etablovať hráčov do tímu a do nášho spôsobu hry, konštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Vzhľadom na krátkosť času si musia Liptáci vybrať, či na súpisku pre prvé predkolo bude dopísaný útočník Nermin Haskić alebo defenzívny stredopoliar Kristi Qose. Rozhodneme sa tesne pred limitom. Uvažujeme a zvažujeme,“ povedal Norbert Hrnčár, ktorý sa vyjadril aj k tomu, či do stretnutia vo Vojvodine zasiahne aj Tomáš Ďubek, ktorému sa čoskoro končí zmluva: Tomáš Ďubek má platnú zmluvu do 30. júna a nebol dôvod, aby sa na tom niečo zmenilo, takže ide s nami a je pripravený.“

Súperom Ružomberka bude v prvom predkole srbský tím FK Vojvodina, ktorý taktiež skončil vo svojej súťaži na bronzovej pozícii, keď sa umiestnil za prvým Partizanom Belehrad a druhou Crvenou Zvezdou. „Je to nepríjemný súper. Z tímov, ktoré sme mohli dostať je to jeden z tých ťažších súperov, ale vzhľadom k tomu že sme boli nenasadení, veľký výber tam nebol. Musíme to akceptovať a pripraviť sa tak, aby sme sa pokúsili o postup,“ vyjadril sa na adresu súpera Norbert Hrnčár, pričom cieľom v prvom zápase je uhrať taký výsledok, ktorý bude dávať tímu spod Čebraťa nádej pred domácou odvetou. Odvetný duel sa odohrá 6. júla 2017 o 19:00 v Ružomberku.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK