5.7.2017

Preview: Spolu s fanúšikmi chceme dosiahnuť vytúžený cieľ

Vo štvrtok 6. júla 2017 o 19:00, odohrá MFK Ružomberok domácu odvetu prvého predkola Európskej ligy so srbským tímom FK Vojvodina. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Minulý štvrtok Ruža po jedenástich rokoch opäť vstúpila do bojov v pohárovej Európe, keď v Novom Sade odohrala úvodný duel prvého predkola Európskej ligy. Zápas sa skončil prehrou nášho mužstva v pomere 1:2, keď v 81. minúte korigoval výsledok Erik Daniel. Bolo to po dlhých rokoch pre Ružomberok niečo nové. Na zápas sme sa zodpovedne a koncentrovane pripravovali. Myslím, že výkon v zápase to potvrdil. Do odvety ideme s nádejným výsledkom. Výsledok prvého zápasu nás nesmie oklamať, ale je nádejný smerom do odvety,“ zhodnotil šéf ružomberského realizačného tímu.

Pred minulým stretnutím mali predstavitelia klubu spod Čebraťa dilemu, či na posledné voľné miesto pre dvojzápas prvého predkola Európskej ligy doplnia Nermina Haskića alebo Kristiho Qoseho. Voľba napokon padla na albánskeho stredopoliara. Bola to veľmi ťažká dilema, nakoľko najradšej by som bol, keby sme mohli doplniť obidvoch, čo by bola výrazná pomoc mužstvu, ale nakoniec sme sa rozhodli pre Qoseho, vzhľadom k zraneniu Dominika Kružliaka aj vzhľadom k odchodu viacerých hráčov zo stredovej formácie. Logické dôvody nás viedli k tomu, že sme potrebovali hráča viac do defenzívnych línií,“ vysvetlil Norbert Hrnčár, pričom zároveň zhodnotil jeho výkon: Na to, že Kristi nastúpil po dvoch dňoch od začiatku účinkovania v mužstve, myslím si, že podal veľmi slušný výkon. Hlavne je predpoklad, že jeho výkon a výkony tých hráčov, ktorí prišli, prichádzajú alebo budú prichádzať, budú stúpať.“

S čím idú Ružomberčania do domácej odvety? Ako som naznačil, výsledok je nádejný, ale nesmieme mať veľké oči, že ten zápas bude jednoduchý a že úplne ľahučko prehráme súpera. Vo futbale to tak nefunguje. Musíme byť koncentrovaní ešte viac ako v zápase v Novom Sade a v tomto zápase musíme byť rozumní. Chceme docieliť aby bola pozitívna emócia a zároveň aby sme boli rozumní a kľudní. Samozrejme čakáme, že diváci nás prídu podporiť, štadión sa zaplní a že spoločne s divákmi dosiahneme vytúžený cieľ,“ povedal kormidelník tímu z centra dolného Liptova.

Na strane Vojvodiny došlo k prekvapujúcej výmene trénera A mužstva, keď Radoslava Bataka nahradil Nenad Vanić. Nášho súpera tak bude v odvete viesť iný lodivod, ako v prvom zápase. To sú ich interné problémy, toto nás nemôže nijako zaujímať ani ovplyvniť. My sa musíme sústrediť sami na seba,“ povedal Norbert Hrnčár.

Ktorí hráči nebudú môcť zasiahnuť do stretnutia? Oproti poslednému zápasu Tomáš Ďubek, ktorému sa skončila zmluva a už sa zapojil do prípravy v Maďarsku, takže to bude asi jedna jediná zmena. Uvidíme, aký bude zdravotný stav Dominika Kružliaka, či bude môcť zasiahnuť do zápasu. Rozhodneme sa tesne pred zápasom,“ zhodnotil hlavný tréner ružomberského A mužstva.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK