5.7.2017

Marek Sapara chce hrať Európsku ligu čo najdlhšie

Vo štvrtok 6. júla 2017 o 19:00, čaká Ružomberok domáca odveta prvého predkola Európskej ligy s tretím tímom uplynulého ročníka srbskej najvyššej súťaže FK Vojvodina. Na očakávaný duel sa teší aj kapitán tímu Marek Sapara.

Aká nálada vládne v ružomberskom mužstve deň pred stretnutím? „Atmosféra je výborná, myslím si, že každý sa teší na Európsku ligu. Celú minulú sezónu sa o to bojovalo. Našťastie sme tam po jedenástich rokoch a chceme sa tam udržať čo najdlhšie. Každý sa pripravuje, chvalabohu sme všetci zdraví. Príprava je štandardná, ako každý týždeň,“ skonštatoval kapitán tímu spod Čebraťa.

V úvodnom zápase Ruža prehrala v Novom Sade 1:2, keď sa dvakrát presadil Filip Malbešić a v závere znižoval Erik Daniel. „Vždy som optimista a samozrejme každý z nás verí, že môžeme postúpiť. Aj v prvom zápase sa ukázal charakter mužstva, keď sme po dvadsiatej minúte prehrávali 0:2. Nie je to jednoduché zvládnuť v hlave, ale myslím si, že práve od toho momentu mužstvo šľapalo. Hrali sme dobre, strelili sme veľmi dôležitý gól. Všetko je otvorené. Po polčase je to 50:50 a verím, že zajtra po zápase sa budeme tešiť,“ povedal Marek Sapara.

Skúsený stredopoliar má jasno aj v tom, čo bude vo štvrtok večer rozhodovať. „Futbal je o hlave. Hovorím, fyzicky a zdravotne sme na tom OK, takže musíme sa vysporiadať s tým, že po polčase prehrávame, že musíme dobiehať to manko. Máme deväťdesiat minút na to, aby sme to zvládli. Pri všetkej úcte k súperoviideme do zápasu s tým, aby sme postúpili a určite to nebude nejaký hurá systém, že musíme dať gól. Máme deväťdesiat minút na to, aby sme zmazali manko. Výsledok je pre nás priaznivý a verím, že máme silu na to, aby sme sa pobili o postup, povedal futbalista obliekajúci dres s číslom 27.

O zápas je v meste a jeho okolí veľký záujem a je pravdepodobné, že v deň duelu sa vypredajú všetky zostávajúce vstupenky. Chcel by som, aby sme mali taký ošiaľ aj počas iných zápasov,“ zaželal si Marek Sapara a ďalej pokračoval: „Toto je odmena pre nás všetkých. Pevne verím, že týmto zápasom sa ten ošiaľ neskončí.“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK