7.7.2017

Strelec druhého gólu Ján Maslo: „Oslava neprichádza do úvahy“

Ružomberok zvládol domácu odvetu prvého predkola Európskej ligy, v ktorej zdolal srbský tím FK Vojvodina 2:0 a postúpil do druhého predkola Európskej ligy. Na víťazstve sa jedným presným zásahom podieľal stabilný člen ružomberských zadných radov Ján Maslo.

Ruža po prehre 1:2 v Novom Sade potrebovala doma dohnať stratu. Vytúžený gól prišiel v 67. minúte, kedy po priamom kope Dalibora Takáča upratal loptu do vlastnej brány Nikola Kovačević a o dvadsať minút neskôr ďalšej štandardnej situácii a centri toho istého hráča hlavou uzavrel skóre Ján Maslo. Pocity sú výborné. Zápas bol hlavne o tom, aby sme nedostali gól. Boli sme trpezliví a druhý polčas chvalabohu nám to tam dvakrát padlo a tešíme sa z postupu,“ radostne konštatoval obranca tímu spod Čebraťa.

V úvodom dejstve 4486 prítomných divákov gól nevidelo. Z hostí mal k nemu najbližšie Dušan Jovančić, keď Matúš Macík vyrazil jeho nepríjemný pokus spoza šestnástky. Na opačnej strane zastavila hlavičku Petra Masla žrď, Ján Maslo hlavičkoval tesne vedľa a Marek Sapara namieril z uhla do miest, kde stál pripravený Emil Rockov. Prvý polčas bol možno pre divákov nie veľmi zaujímavý, ale druhý polčas myslím, že sa to otvorilo a boli tam šance a padli aj góly,“ spomenul si futbalista obliekajúci dres s číslom tri.

Aké inštrukcie dal pred druhým dejstvom svojim zverencom hlavný tréner Norbert Hrnčár? „Povedal aby sme boli trpezliví, aby sme hrali stále to, na čom sme sa dohodli, čiže zo zabezpečenej obrany a verili sme, že nejaký gól dáme,“ prezradil Ján Maslo.

Po zmene strán Ružomberok dvakrát skóroval a po góloch volali aj šance, ktoré mali Kristi Qose a Peter Gal Andrezly. Ešte predtým sa však za stavu 0:0 dostal do veľmi nebezpečnej šance dvojnásobný úspešný strelec z prvého duelu Filip Malbašić, keď v 54. minúte išiel sám na bránu, no zakončil vedľa. „Bežali sme zo štandardky a bol som rád, že sa to tak vyriešilo, ako sa to vyriešilo,“ spomenul si na dramatický moment strelec druhého ružomberského gólu.

Po postupe sa Ružomberok stretne s druhým tímom uplynulého ročníka najvyššej nórskej súťaže SK Brann. Na oslavy víťazstva nad Vojvodinou preto hráčom nezostáva čas. Žiadna oslava neprichádza do úvahy, pretože o týždeň nás čakajú Nóri, takže potrebujeme zregenerovať a pripravovať sa na zápas,“ povedal Ján Maslo.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK