19.7.2017

Dominik Kružliak: „Užívame si Európsku ligu“

Pred odvetou druhého predkola Európskej ligy s nórskym tímom SK Brann, ktorá sa odohrá vo štvrtok 20. júla 2017 o 19:00 v Bergene, sme sa rozprávali s ružomberským obrancom Dominikom Kružliakom.

Ruža v prvom zápase doma prehrala 0:1 a tak musí v odvete zmazať tesný náskok celku z druhého najväčšieho mesta Nórska. „Po prvom polčase prehrávame. Súpera už poznáme, už sme s ním odohrali jeden zápas, čiže vieme čo nás čaká a budeme chcieť v tom druhom zápase postúpiť,“ povedal stabilný člen defenzívy tímu spod Čebraťa.

Aká nálada vládne pred dôležitým súbojom v mužstve? Čo sa týka kabíny, nie je žiadny problém. Všetci sme nachystaní na zápas. Užívame si Európsku ligu. Užívame si každý zápas. Do každého zápasu chceme ísť s cieľom vyhrať a dostať sa čo najďalej. Urobíme všetko preto, aby sme zajtra postúpili,“ prezradil Dominik Kružliak.

Ako bolo už neraz spomenuté, o motiváciu navyše sa postaral aj žreb tretieho predkola Európskej ligy. Do ďalšieho predkola nám vyžrebovali Everton. Keby sme postúpili, myslím si, že väčšia motivácia ani nemusí byť, ako zahrať si v Goodison Parku pred plným štadiónom, ale zajtra je dôležitý zápas. Chýba nám k tomu jeden krok a my ho chceme zajtra spraviť a chceme postúpiť,“ odhodlane konštatoval futbalista obliekajúci dres s číslom dva.

V Bergene privítal hráčov štadión s kapacitou pre necelých 18-tisíc divákov. Je to nezvyk. U nás nie sú nejaké veľké návštevy. Štadión je pekný. Dúfam, že zajtra príde veľa ľudí. Zápas sa budeme snažiť odmakať, odjazdiť a urobiť všetko, aby sme postúpili,“ povedal Dominik Kružliak a ďalej doplnil: „Ja som taký, že čím viac ľudí, tým lepšie. Lepšie sa hrá, keď diváci povzbudzujú, lepšie sa cítim na ihrisku. Myslím, že aj chalani to tak vnímajú a zápas si užijeme.“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK