21.7.2017

Dominik Kružliak: „Bude to zážitok na celý život“

Ružomberok zvládol odvetu druhého predkola Európskej ligy v Bergene, keď zdolal nórsky tím 2:0. Hneď po stretnutí sme sa rozprávali so strelcom postupového gólu Dominikom Kružliakom.

Liptáci v domácom súboji s mužstvom z druhého najväčšieho mesta Nórska, prehrali 0:1 a tak v odvete museli zabrať naplno. Je to neskutočný pocit. Dá sa povedať, že mužstvo dokázalo veľa. Dokázali sme zdolať nórske mužstvo aj keď sme po prvom zápase prehrávali 0:1. Myslím si, že mužstvo ukázalo silu a charakter. Zaslúžene sme vyhrali, postúpili a tešíme sa do Goodison Parku proti Evertonu,“ zhodnotil zápas futbalista, ktorý mal vo štvrtok na ramene kapitánsku pásku.

Po prvom polčase odvetného duelu platil bezgólový stav viac vyhovujúci domácemu celku. Ružomberčania cez prestávku pristúpili k odvážnemu ťahu, keď do druhého dejstva už nezasiahol obranca Šimon Kupec a miesto neho prišiel do hry útočník Štefan Gerec. Cez týždeň sme skúšali aj systém 3 – 5 – 2 a myslím si, že tréneri dobre zareagovali cez polčasovú prestávku. Prevzali sme iniciatívu, mali sme viac šancí, dostávali sme sa do šancí a nakoniec sme ich aj premenili a zaslúžene vyhrali,“ konštatoval Dominik Kružliak.

Skóre stretnutia otvoril v 64. minúte po centri Dalibora Takáča z rohového kopu Kristi Qose a o štrnásť minút neskôr bol vo veľkom vápne faulovaný aktívny Dalibor Takáč, ktorý mal prsty vo všetkých doterajších ružomberských góloch v aktuálnej edícii Európskej ligy. Nariadený pokutový kop pohodlne premenil Dominik Kružliak a tento moment, spolu s následnými úspešnými zákrokmi brankára Matúša Macíka, rozhodol o postupe Ružomberka do tretieho predkola. Nemal mladý kapitán pred jedenástkou obavy? Ani nie,nacvičovali sme si to aj na tréningu. Veril som si, vedel som, kde to kopnem a dopadlo to dobre,“ spomenul si hráč obliekajúci dres s číslom dva.

Podobne ako s Vojvodinou aj teraz sa Liptákom podarilo zmazať tesný náskok súpera z úvodného duelu. Tentokrát to bolo o to náročnejšie, že odveta sa hrala von. Aký bol rozdiel medzi dvomi súbojmi s tímom z Bergenu? V prvom zápase sme súpera ešte nepoznali. Prvý zápas sme si vyskúšali čo s nimi môžeme hrať, čo si môžeme dovoliť, čo na nich platí, čo neplatí. Poriadne sme analyzovali zápas. Do druhého zápasu sme hlavne išli zvýšiť pohyb, takisto dostávať sa do šancí, z ktorých padli aj góly,“ prezradil Dominik Kružliak.

Žreb prisúdil Ružomberku atraktívneho súpera, deväťnásobného majstra Anglicka Everton FC, na ktorého pôde sa predstaví budúci štvrtok. Už od malička som doma pozeral anglickú ligu a je môj sen zahrať si v anglickej lige proti nejakému mužstvu. Od začiatku sa mi veľmi páčil Rooney a teraz budem hrať proti nemu, tak to beriem ako splnený sen,“ povedal stabilný člen ružomberských zadných radov a pokračoval: Určite to bude zážitok na celý život. Mám dvadsaťjeden rokov a v takom mladom veku si zahrať v Goodison Parku bude pre mňa obrovský zážitok a takisto aj pre chalanov.“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK