22.7.2017

Preview: V nedeľu vstúpime do nového ročníka Fortuna ligy

V nedeľu 23. júla 2017 o 19:00, odohrá Ružomberok v Zlatých Moravciach zápas prvého kola Fortuna ligy 2017/18 s domácim ViOnom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Vďaka postupu do tretieho predkola Európskej ligy sa Ružomberok po jedenástich rokoch dostal do situácie, keď naraz hrá okrem najvyššej slovenskej súťaže aj v pohárovej Európe. Dobré mužstvá a úspešné mužstvá majú tento režim, takže v tomto momente to musíme akceptovať a musíme byť na to pripravení,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Liptákov čaká na úvod súboj v Zlatých Moravciach, kde došlo po uplynulej sezóne k množstvu zmien v kádri. ViOn posilnili napríklad Martin Dobrotka, Cleber Nascimento aj Peter Sládek. Dá sa povedať, že Zlaté Moravce zmenili úplne celé mužstvo a do nového súťažného ročníka vstupujú s vyššími ambíciami,“ konštatoval Norbert Hrnčár.

Okrem príchodov došlo v kádri nášho aktuálneho súpera aj k množstvu odchodov a jedným z hráčov, ktorí zmenili pôsobisko bol aj Tihomir Kostadinov. Macedónsky reprezentant do dvadsaťjeden rokov prišiel práve do Ružomberka. Čím zaujal lodivoda tímu spod Čebraťa tento futbalista a nastúpi v nedeľu proti svojmu poslednému zamestnávateľovi? Vzhľadom k tomu, že nám v priebehu prípravy odišiel Faško, hľadali sme na tú pozíciu typologicky podobného hráča a Kostadinov napĺňa tieto atribúty. Takže to bol ten rozhodujúci moment, prečo sme sa ho rozhodli angažovať a na zápas bude pripravený,“ prezradil kormidelník mužstva z centra dolného Liptova.

S akým cieľom cestujú Liptáci do Zlatých Moraviec? Byť v zápase úspešní. Okúsili sme ako chutí Európska liga a opäť o rok sa k nej dá prepracovať cez ligovú súťaž, takže do každého zápasu ideme s tým, aby sme získali tri body,“ odhodlane vysvetlil Norbert Hrnčár.

Zdravotný stav mužstva je podobný, aký bol aj pred úspešnou odvetou druhého predkola Európskej ligy s nórskym tímom SK Brann. Otáznik tak visí len nad štartom ružomberského kapitána. Marek Sapara sa doliečuje a pravdepodobne nenastúpi,“ povedal tréner.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK