28.7.2017

Absenciu B mužstva vyrieši juniorský tím

Klub spod Čebraťa mal naposledy rezervný tím v sezóne 2011/12, kedy B mužstvo hralo druhú najvyššiu slovenskú futbalovú súťaž. Po zrušení tímu absolvovali Liptáci tri sezóny bez rezervy a v posledných dvoch ročníkoch klub pristúpil k dohodám o striedavých štartoch, najskôr s Dolným Kubínom a neskôr s Liptovským Hrádkom.

Od tejto sezóny začína písať svoju históriu tím MFK Ružomberok juniori. Po dlhých rokoch, kedy v Ružomberku chýbala juniorka, prípadne B tím, sa nám podarilo založiť nové rezervné mužstvo. Družstvo bude hrávať majstrovské zápasy zložené z hráčov, ktorí skončili dorastenecké kategórie Ružomberka, plus doplnení o hráčov A mužstva, ktorí nebudú mať zápasovú záťaž počas víkendu a zrejme aj nejakí hráči z dorasteneckej devätnástky. Čiže každý víkend si budeme musieť sadnúť my tréneri dorastu, juniorov a Áčka a rozdeliť si hráčov tak, aby boli všetky mužstvá kvalitné a konkurencieschopné,“ predstavil nový celok Ján Haspra ml.

Práve Ján Haspra bude jedným z popredných členov realizačného tímu výberu juniorov, ako aj staršieho dorastu. Obidve mužstvá budem zastrešovať ako šéftréner. Spolupracujem s trénerom juniorky pánom Mojským a s pánom Bartkom, ktorý má na starosti najmä kondičnú stránku obidvoch mužstiev a pán Penksa bude trénerom brankárov,“ vysvetlil strojca úspechov Liptovského Hrádku z posledných dvoch sezón.

Ružomberská rezerva v minulosti pôsobila v druhej najvyššej súťaži a teraz začína v 4. lige Sever. Hoci budú mať futbalisti smelé plány, s postupom je to náročnejšie. Prvý ročník sa zrejme nebude môcť postúpiť do vyššej súťaže, pretože to bola podmienka ostatných mužstiev, ktoré nás prijali medzi seba vo štvrtej lige. Takže cieľ je zdokonaľovať sa v herných činnostiach, aby chlapci rástli, aby zápasová prax, ktorú by nemali, im priniesla úžitok do ich kariéry,“ povedal Ján Haspra ml.

Tím MFK Ružomberok juniori, odohrá prvý súťažný zápas v nedeľu 30. júla 2017 o 17:30, keď si v predohrávanom 15. kole zmeria svoje sily s domácim klubom TJ Jednota Bánová.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK