29.7.2017

Preview: „Musíme sa rýchlo v hlavách preorientovať na ligový zápas“

V nedeľu 30. júla 2017 o 19:00, odohrá Ružomberok domáci zápas druhého kola Fortuna ligy so Senicou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Liptáci ako jediný slovenský tím majú v týchto dňoch povinnosti aj v pohárovej Európe a vo štvrtok odohrali úvodný zápas tretieho predkola Európskej ligy na pôde favorizovaného Evertonu. Ruža sa svojho súpera nezľakla. V Goodison Parku mal síce pochopiteľne hernú prevahu, aj viaceré strelecké príležitosti, domáci celok, no slušné šance si vypracovali aj Ružomberčania. Erik Daniel, Ján Maslo a ani Miloš Lačný sa však nezapísali do streleckej listiny. Naopak, súper skóroval vďaka nešťastne tečovanej strele a Ružomberok prehral úvodný duel 0:1, čo je však pred domácou odvetou nádejný výsledok. Povedal by som, že to bol herne celkom vydarený zápas. Samozrejme mrzí nás, že sme nedali jeden gól, ale zároveň nám výsledok necháva postupové šance otvorené aj pred odvetou,“ odhodlane konštatoval lodivod tímu spod Čebraťa.

Ešte pred odvetou tretieho predkola Európskej ligy je tu však domáci zápas druhého kola Fortuna ligy, v ktorom si Ružomberok zmeria sily so Senicou. Tak tím z centra dolného Liptova, ako aj mužstvo zo Záhoria, bude chcieť získať prvé body v novom ročníku, keďže Ruža v prvom kole podľahla domácim Zlatým Moravciam 1:2 a po rovnakom výsledku nebodovala ani Senica na svojom štadióne s Trenčínom. Musíme sa rýchlo v hlavách preorientovať na ligový zápas, ktorý chceme vyhrať aj s podporou divákov, ktorú si toto mužstvo zaslúži,“ povedal Norbert Hrnčár, ktorý bude mať v nedeľu k dispozícii všetkých hráčov.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK