31.7.2017

Marek Sapara chce narodeninový darček od spoluhráčov až vo štvrtok

V nedeľu 30. júla 2017, odohral Ružomberok prvý domáci zápas v novom ročníku Fortuna ligy, keď v druhom kole privítal Senicu a pohodlne zvíťazil 4:0. Po stretnutí predstúpil pred novinárov kapitán tímu Marek Sapara.

Liptáci boli od úvodu aktívnejší a od 23. minúty hrali v početnej výhode po tom, čo videl, po druhej žltej, červenú kartu Oliver Podhorin. V prvom polčase dvakrát skóroval Dominik Kružliak, pričom druhý presný zásah zaznamenal z pokutového kopu a po zmene strán sa do streleckej listiny zapísali útočníci Nermin Haskić a Miloš Lačný. Priebeh duelu musel hráčov tešiť. Mňa určite áno. Chvalabohu som bol opäť na ihrisku od začiatku. Myslím, že to bol z našej strany kvalitný zápas. Nebolo to len o dominancii po červenej karte. Už pred červenou kartou sme začali hneď od začiatku dominovať. Potvrdili sme, že chceme ísť po tri body. Je to zaslúžené víťazstvo,“ konštatoval skúsený stredopoliar.

Okrem gólov videli prítomní diváci aj množstvo ďalších streleckých príležitostí. Spomenúť môžeme pekné nožničky Miloša Lačného s úspešným zákrokom súperovho gólmana, nepremenený pokutový kop toho istého futbalistu, brankárom vyrazenú tvrdú strelu Nermina Haskića a v druhom dejstve hlavne dve nebezpečné hlavičky aktívneho Miloša Lačného. Samozrejme víťazstvo mohlo byť vyššie. Aj mimo toho to bol dobrý zápas. Vypracovali sme si veľa šancí. Vo štvrtok určite nebudeme mať toľko šancí a dôležité bude, aby sme využili možno jednu, možno dve, keď sa nám ponúknu, pretože sme ich mali aj v Liverpoole, no gól sme nedali. Z tých šancí čo si vypracujeme, možno dve – tri, musí byť gól,“ načrtol Marek Sapara najbližší domáci duel.

V spomínanej dlho očakávanej odvete tretieho predkola Európskej ligy s anglickým Evertonom musí Ruža doháňať jednogólové manko. Príde sem Everton. Ešte tu asi nebolo mužstvo z Premier league, takže kto by sa netešil na taký zápas. Tam sme prehrali 0:1, ale aj v prvom, aj v druhom predkole sme prvé zápasy prehrali. Napriek tomu sme sa dostali do tretieho predkola, takže spravíme všetko preto, aby sme sa vo štvrtok minimálne pobili o postup do play off,“ odhodlane konštatoval futbalista obliekajúci dres s číslom 27.

Do prvého súboja tretieho predkola Európskej ligy, v ktorom Ružomberčania uhrali nádejný výsledok do odvety, no mrzí ich smolný gól a nepremenené šance, kapitán tímu nezasiahol. Bol som chorý. Samozrejme nebol som pripravený na zápas od začiatku. Koho by nemrzelo nehrať v zápase proti Evertonu. Neodohral som takých zápasov veľa a komu sa neroztrasú kolená, ten sa teší na takýto zápas. Nesmierne som sa tešil a na ihrisko som sa nedostal. Dnes to bolo fakt dobré. Dobre som sa cítil a pevne verím, že do štvrtku budem pripravený na Everton,“ povedal Marek Sapara.

Jeden zo strojcov zisku double v sezóne 2005/06 oslavuje v pondelok 35. narodeniny. Asi najlepším možným darčekom k sviatku by bol postup cez vysoko favorizovaného súpera. Čo sa týka po futbalovej stránke, to by bol určite najkrajší darček. Mám jubileum, takže dúfam, že si chalani nechajú pre mňa darček až vo štvrtok,“ dodal na záver narodeninový oslávenec.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK