31.7.2017

Dominik Kružliak naštartoval Ružu dvomi gólmi za víťazstvom

Na nedeľnom víťazstve Ružomberka nad Senicou v druhom kole Fortuna ligy v pomere 4:0 sa dvomi presnými zásahmi podieľal mladý obranca Dominik Kružliak.

Liptáci si výhrou nad Senicou spravili chuť pred štvrtkovou domácou odvetou tretieho predkola Európskej ligy s Evertonom. Do zápasu sme išli hlavne s cieľom vyhrať a víťazne sa naladiť na Everton, keďže jedna vec je Európska liga, kde sme sa dostali do tretieho predkola s Evertonom a ďalšia vec je liga, kde musíme takisto zbierať body a vyhrávať. Splnili sme cieľ a zaslúžene sme vyhrali,“ zhodnotil duel stabilný člen ružomberských zadných radov.

Po dvoch góloch Dominika Kružliaka z prvého polčasu ešte po zmene strán skórovali Nermin Haskić a Miloš Lačný. Ružomberčania si okrem presných zásahov vypracovali množstvo ďalších streleckých príležitostí. „Celý zápas sme boli dominantní. Bolo tam viac šancí, ktoré sme nepremenili a verím, že sme si nejaké odložili aj na Everton vo štvrtok,“ zaželal si Dominik Kružliak, ktorý nezabúda, že popri Európskej lige sú dôležité aj výsledky v domácej súťaži, pretože práve tretie miesto vo Fortuna lige poslalo Ružu do pohárovej Európy.

21-ročný obranca sa v nedeľu dvakrát zapísal do streleckej listiny, keď sa v 26. minúte najlepšie zorientoval po Saparovom centri a dve minúty pred koncom prvého polčasu premenil pokutový kop. Na hráča zo zadnej línie je to fantastický výkon. Hneď po zápase si nevedel spomenúť, kedy naposledy dal dva góly. „Hádam v doraste, za mužov ešte nie,“ zamyslel sa dvojgólový strelec.

Vo štvrtok čaká na Liptákov domáca odveta tretieho predkola Európskej ligy s favorizovaným Evertonom, ktorému Ruža na jeho pôde podľahla 0:1. „Everton je top klub v Premier league, čiže majú meno, ale dalo sa s nimi hrať aj u nich, keď sme boli dobre organizovaní vzadu. Mali sme pár brejkov, pár šancí, keby nám niečo vyšlo, možno by bol výsledok iný, ale my budeme robiť všetko preto, aby sme sa pokúsili o malý zázrak,“ odhodlane povedal mladý futbalista.

V pondelok oslavuje 35. narodeniny Marek Sapara a počas jeho neprítomnosti na ihrisku má kapitánsku pásku na ramene práve Dominik Kružliak. Nastúpiť vo štvrtok ako kapitán je veľká vec a mladý obranca by tento pocit doprial svojmu skúsenému kolegovi. „Marek Sapara je hlavný kapitán. Je tu legenda, je to líder mužstva, líder v kabíne, na ihrisku, čiže asi lepší darček by sme mu nemohli dať,“ povedal Dominik Kružliak, no to, či by nemohli dať Ružomberčania svojmu kapitánovi ešte exkluzívnejší darček rýchlo prehodnotil. „Postup by bol najlepší darček. To by bolo ešte lepšie,“ uzavrel futbalista obliekajúci dres s číslom dva.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK