2.8.2017

Preview: Čaká nás veľký zápas s veľkým súperom

Vo štvrtok 3. augusta 2017 o 20:45, odohrá Ružomberok domácu odvetu tretieho predkola Európskej ligy s anglickým tímom Everton FC. Pred zápasom sa s nami podelili o svoje pocity hlavný tréner Norbert Hrnčár a kapitán tímu Marek Sapara.

O stretnutie je veľký záujem, čo registrujú aj členovia hráčskeho a realizačného tímu. „To, čo sa deje okolo tohto zápasu, či už v Ružomberku alebo na celom Slovensku, záujem o lístky, záujem novinárov, médií a vôbec taká tá atmosféra okolo zápasu značí, že nás čaká veľký zápas s veľkým súperom, ktorého, ako som predtým povedal, mnohí pozeráme len počas sezóny v telke a teraz máme reálnu možnosť a šancu hrať s ním súťažný dvojzápas. Je to úžasná, fantastická vec pre klub ako taký. Vychutnať si atmosféru Európskej ligy môžeme o to viac, že nás čaká takýto protivník a takýto súper,“ povedal lodivod mužstva spod Čebraťa.

Vyjadrenie hlavného trénera ďalej rozvinul ružomberský kapitán. „Som neskutočne šťastný a hrdý, že s Ružomberkom sme tam, kde sme. Ako tréner spomínal, to čo sa deje v Ružomberku okolo tohto zápasu je skvelé, je pekné. Vnímam to tak, že už to na Slovensku nie je len o súperovi, ale trochu aj o hráčoch Ružomberka, pretože tam kde sme, nie sme náhodou a celá tá robota sa vypláca. Najradšej by som bol, keby už bolo zajtra večer a išlo sa hrať,“ doplnil Marek Sapara.

Zmenili niečo Liptáci v tréningovom procese oproti predchádzajúcim týždňom, od kedy hrajú Európsku ligu? „Za posledný mesiac sa skôr jednalo o pozápasovú regeneráciu a rýchlu, krátku taktickú prípravu na ďalší zápas. Takže ideme naozaj v jednom kolotoči, ale je to dobré. To je dobré, že môžeme hrať takéto zápasy. Nesťažujeme sa, pochvaľujeme si, že máme takýto program a bodaj by trval čo najdlhšie,“ odhodlane povedal Norbert Hrnčár.

Ružomberčania už majú za sebou prvý duel tretieho predkola Európskej ligy, v ktorom podľahli Evertonu na jeho pôde 0:1. V tom, ako musia pristúpiť k odvetnému stretnutiu majú jasno. „Rozumne a zodpovedne. Ostatné veci si necháme pre kabínu. Máme svoj plán. Samozrejme do plánu má čo povedať aj súper, ale to, čo hovorím v priebehu Európskej ligy, máme svoje sny a túžby a chceme spraviť všetko preto, aby sa sny a túžby plnili. Aj zajtra,“ povedal kormidelník mužstva spod Čebraťa.

K úvodnému duelu v Liverpoole sa vyjadril futbalista obliekajúci dres s číslom 27. „Na užívanie zajtra nebude čas, ale je to výzva, pretože rozdali sme si to v jednom zápase, zistili sme čo a ako. Myslím si, že aj oni zistili, že tam neprišli žiadni otrhanci. Aj tam sme naznačili, že v našom mužstve je kvalita. Samozrejme kvalitu Ružomberka nebudeme porovnávať s Evertonom, to sa porovnávať nedá, ale ide o to, že tí hráči, ktorí boli pred týždňom na ihrisku, spravili maximum, spravili sto percent a po zápase sa každý mohol každému pozrieť do očí. Práve o to ide. Je tu Everton a musíme spraviť všetko preto, aby sme na sto percent splnili to, čo si povieme. Ako to vypáli na ihrisku, je to futbal, je to šport, vždy sa začína od 0:0, aj keď teraz prehrávame 0:1, ale prečo by sme sa mali teraz zľaknúť alebo nedajbože uspokojiť s tým, že sme sa dostali do tretieho predkola, hráme proti Evertonu a to nám stačí? Nik taký tu nie je. Keď tu mohol byť Everton a je tam šanca ísť napríklad na AC Miláno, tak prečo nie,“ predostrel smelý názor Marek Sapara.

O užívaní si zápasu, pokiaľ v ňom chcú byť futbalisti z centra dolného Liptova úspešní, nemôže byť reč. „Nemám rád a zakazujem používať vyjadrenie „idem si užiť zápas“. Zápas sa nedá užiť, zápas na takejto úrovni treba tvrdo odrobiť, je to tvrdá drina. Užiť si môžeme dobrý výsledok alebo tie pozápasové emócie. Takže o žiadne užívanie nejde,“ vysvetlil Norbert Hrnčár.

Okrem Európskej ligy hrá Ružomberok posledné týždne už aj stretnutia najvyššej slovenskej súťaže, kde v druhom kole vyhrali nad Senicou 4:0. V úvodnom dejstve tohto súboja dvakrát skóroval obranca Dominik Kružliak a po zmene strán sa do streleckej listiny pridali už aj útočníci Nermin Haskić a Miloš Lačný, čo pred štvrtkom môže byť dobrý signál. Samozrejme Miloš a Nermin sú tam na to, aby góly strieľali a oni ich strieľať budú. Veríme im, že budú dávať góly. Sme si vedomí toho, že zajtra ak chceme reálne pomýšľať na úspech, tak bez gólu to nezvládneme. Takže vieme, že nejaký gól musíme streliť, minimálne dva aby sme postúpili a dôležité je samozrejme nedostať. Našou povinnosťou je spraviť všetko preto, aby sme mohli po zápase konštatovať, že áno, urobili sme preto maximum,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Aký je zdravotný stav mužstva pred odvetným duelom? „Všetci hráči, ktorí sú v kádri sú na sto percent pripravení, všetci sú zdraví, čo je perfektné,“ prezradil aktuálnu situáciu Norbert Hrnčár.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK