5.8.2017

Preview: Po skončení európskej púte nás čaká Dunajská Streda

V nedeľu 6. augusta 2017 o 18:30, odohrá Ružomberok na Žitnom ostrove zápas tretieho kola Fortuna ligy s domácou Dunajskou Stredou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Ruža vo štvrtok absolvovala odvetu tretieho predkola Európskej ligy s favorizovaným Evertonom, ktorému po tesnej prehre na jeho pôde podľahla 0:1 aj doma a tak sa napriek sympatickému výkonu musela rozlúčiť s pohárovou Európou. Bohužiaľ sa nám nepodarilo to, po čom sme túžili a o čom sme snívali, to znamená všetkých prekvapiť a postúpiť aj napriek z našej strany veľmi slušne odohraným obidvom partiám. Takže v tomto momente sa už musíme sústrediť na ten najbližší program a to je ligový zápas v nedeľu,“ povedal lodivod tímu spod Čebraťa.

Pre Ružomberčanov boli súboje s tradičným anglickým klubom obrovskou skúsenosťou. Čo im môžu dať v stretnutiach nedávno začatej Fortuna ligy? „Ja si myslím, že celé to pôsobenie a celá tá účasť v Európskej lige bola obrovská škola a obrovská skúsenosť pre všetkých. Verím, že to bude dostatočný impulz do ďalšieho futbalového obdobia tak, aby sme naozaj aj tento ligový ročník zvládli tak, že si to o rok budeme môcť opäť zopakovať,“ zaželal si Norbert Hrnčár.

Na Liptákov čaká v nedeľu na juhu Slovenska ligový súboj s Dunajskou Stredou. Zatiaľ čo Ružomberok v prvých dvoch kolách podľahol domácim Zlatým Moravciam 1:2 a na svojom trávniku zdolal Senicu 4:0, tím zo Žitného ostrova má za sebou domáce víťazstvo s Podbrezovou 1:0 a aj trojbodové ťaženie v Trenčíne po konečnom rezultáte 2:1. „Dunajská Streda je sama o sebe v domácom prostredí veľmi ťažký, veľmi silný súper v búrlivej atmosfére. Vieme, že nič ľahké nás nečaká. Samozrejme aj my do zápasu chceme ísť tak, aby sme boli na sto percent pripravení a boli sme v ňom úspešní,“ odhodlane konštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

To, v akej zostave Ruža v nedeľu nastúpi bude závisieť od fyzického a zdravotného stavu hráčov, ktorí vo štvrtok hrali odvetu tretieho predkola Európskej ligy. „Po poslednom zápase by všetci hráči mali byť v poriadku. Sú tam nejaké šrámy, ale to je také normálne pozápasové,“ povedal Norbert Hrnčár.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK