8.8.2017

Preview: Jednoznačným cieľom je postup

V stredu 9. augusta 2017 o 16:30, vstúpi Ružomberok do nového ročníka Slovnaft Cup-u, keď si vo Veľkej Lomnici zmeria sily s tamojším tímom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

V nedeľu sa Ruža predstavila v Dunajskej Strede, kde v treťom kole Fortuna ligy remizovala 1:1. Prišli sme na horúcu pôdu k nepríjemnému súperovi a myslím, že sme to výsledkovo zvládli, aj keď samozrejme bolo by príjemnejšie konštatovať, že je to trojbodový zápis, ale sme radi aj za bod,“ vrátil sa k zatiaľ poslednému duelu svojich zverencov lodivod tímu spod Čebraťa.

Hoci Ružomberčania už majú za sebou pôsobenie v pohárovej Európe, na ich programe sa to v tomto týždni veľmi neodzrkadlilo, keďže už v stredu ich čaká duel druhého kola Slovnaft Cup-u. Nie je problém. Mužstvo je fyzicky dobre pripravené, takže v tomto nevidím problém. Dokonca aj v zápase v Dunajskej Strede, keď si možno domáci mysleli, že budeme unavenejší, že to nezvládneme, tak v závere zápasu sme vyzerali fyzicky lepšie a aj kondične lepšie pripravení ako domáci,“ konštatoval Norbert Hrnčár.

Zatiaľ čo Ružomberok štartuje v najvyššej pohárovej súťaži v druhom kole, súper, ktorým je FK Veľká Lomnica, začal pohárovú púť už v prvom kole. O postup vtedy bojoval na domácej pôde, kde v dramatickom súboji so Spišskou Belou otočil výsledok z 0:2 na 3:2. Veľká Lomnica momentálne súperí so Spišskou Belou aj o priebežné prvé miesto v súťaži 5. liga Podtatranská dospelí VsFZ, kde oba tímy v doterajších troch súťažných dueloch bodovali naplno a v porovnaní skóre zaostáva Veľká Lomnica za Spišskou Belou o jeden gól. Sledujú Liptáci počínanie svojho aktuálneho súpera? Vieme akú hrá súťaž, ale zároveň je naším jednoznačným cieľom postúpiť,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu, ktorý bude mať v stredu k dispozícii všetkých hráčov.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK