13.8.2017

Dominik Kružliak: „Bol to nešťastný moment“

Ružomberok v sobotnom zápase 4. kola Fortuna ligy doma podľahol Spartaku Trnava 0:2. Po stretnutí predstúpil pred novinárov Dominik Kružliak.

Liptákov mrzel hlavne úvod duelu, pretože už v dvadsiatej minúte prehrávali rozdielom dvoch gólov. Prvá polhodinka nám nevyšla. Dostali sme dva góly či už zo štandardky alebo vlastný gól. Škoda toho, lebo dá sa povedať, že boli trikrát pri bráne a dali nám dva góly. Po polhodine sme už dominovali. Mali sme príležitosti, či už zo štandardiek alebo po akciách, ale ako keby sa od nás odklonilo šťastie alebo chýbala kvalita v zakončení. Nedali sme gól a prehrali sme,“ zhodnotil duel ružomberský obranca.

V deviatej minúte otvoril skóre Martin Tóth a o jedenásť minút neskôr zvýšil súperov náskok vlastným gólom Dominik Kružliak. Egho strieľal krížnu strelu, ktorá išla do brány. Snažil som sa ju vykopnúť a skončila v bráne. Bol to nešťastný moment,“ spomenul si na nepríjemnú situáciu futbalista obliekajúci dres s číslom dva.

Ružomberčania od tejto chvíle prevzali iniciatívu a vypracovali si niekoľko sľubných príležitostí. Pri šanciach Jána Masla a Erika Daniela výborne zasiahol brankár Martin Vantruba a Dalibor Takáč a Kristi Qose namierili tesne vedľa. Po zmene strán svoj tlak ešte vystupňovali, no súper úspešne bránil, ďalšie dobré zákroky predviedol trnavský gólman a pri strele Erika Daniela hostí podržala žrď. Cez prestávku sme si povedali, že nič nie je stratené. Keby sme dali kontaktný gól, zápas by bol iný. Tlačili by sme a chceli by sme dať druhý gól a možno aj víťazný. Ako som vravel, mali sme množstvo príležitostí, ktoré sme nepremenili a tak sme prehrali,“ povedal Dominik Kružliak.

Ruža si bude môcť napraviť chuť po domácej prehre už v piatok, kedy sa predstaví v Podbrezovej. Futbalisti spod Čebraťa majú na posledný duel na Horehroní príjemné spomienky, keď tam v predposlednom kole minulého ročníka zvíťazili 1:0 a v priamom súboji rozhodli o bronzovej priečke, ako aj o štarte v Európskej lige. Budeme chcieť zopakovať výkon z jari a verím, že tam zvíťazíme,“ zaželal si stabilný člen ružomberských zadných radov.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK