25.8.2017

Preview: Po víťazstve v Podbrezovej privítame Trenčín

V sobotu 26. augusta 2017 o 18:30, odohrá Ružomberok domáci zápas 6. kola Fortuna ligy s Trenčínom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

V uplynulom kole sa Ruža predstavila v Podbrezovej, kde zvíťazila gólmi Štefana Gereca, Petra Gal Andrezlyho a Dalibora Takáča 3:1. Ako hodnotí duel lodivod tímu spod Čebraťa? Som rád, že ho môžem hodnotiť pozitívne a že víťazstvo bolo podložené kvalitným výkonom,“ povedal tréner.

Meraniu síl v Podbrezovej predchádzala domáca prehra s Trnavou, kedy Liptáci nezúročili svoj tlak. Na Horehroní si však zlepšili náladu. Nálada je samozrejme vždy po víťazstve lepšia, ale tá Trnava, to bola za posledných šesť – sedem mesiacov jediná menšia trhlinka, machuľa. Je dobré, že sme na to správne reagovali v následnom zápase v Podbrezovej,“ pochválil svojich zverencov Norbert Hrnčár.

Počas tohto týždňa rezonuje medzi športovou verejnosťou v meste okrem víťazstva v Podbrezovej aj iná téma. Z Ružomberka totiž odišiel útočník Miloš Lačný, ktorý sa s klubom dohodol na ukončení vzájomnej spolupráce. Bol tam obojstranný záujem o vyriešenie situácie a došlo k dohode a ja mu prajem všetko najlepšie v pracovnom aj súkromnom živote, vyjadril sa k aktuálnej téme šéf ružomberského realizačného tímu.

Ruža získala v doterajších piatich kolách sedem bodov, nachádza sa na priebežnej šiestej priečke a na 5. Zlaté Moravce stráca dva body. Na druhej strane má o bod viac ako 7. Prešov a pred svojím aktuálnym súperom 8. Trenčínom, ako aj 9. Michalovcami a 10. Podbrezovou má trojbodový náskok. Hoci Liptáci v minulom ročníku obstáli lepšie ako futbalisti spod hradu Matúša Čáka, vzájomné súboje vyzneli v prospech Trenčanov, s ktorými Ružomberok v lige dvakrát prehral, raz remizoval a po pokutových kopoch neuspel proti tomuto súperovi ani v minuloročnom osemfinále Slovnaft Cup-u. O to viac musíme byť pripravení a koncentrovaní na zápas, aby sme v ňom spravili maximum a aby sme sa po zápase mohli usmievať,“ povedal Norbert Hrnčár.

Ktorí hráči nebudú môcť zasiahnuť do sobotného duelu? Otázny je štart Jána Masla, ostatní by mali byť k dispozícii,“ prezradil kormidelník mužstva z centra dolného Liptova.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK