8.9.2017

Preview: Po reprezentačnej prestávke privítame Michalovce

V sobotu 9. septembra 2017 o 19:00, odohrá Ružomberok domáci zápas 7. kola Fortuna ligy s Michalovcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Počas minulého týždňa prišla na rad reprezentačná prestávka. Do výberu SR “21“ boli nominovaní Dominik Kružliak, Šimon Kupec a Dalibor Takáč. V macedónskej „dvadsaťjednotke“ si výborne počínal Tihomir Kostadinov, keď ako kapitán mužstva rozhodol hetrikom o víťazstve nad domácim Arménskom 3:0. Ako prebiehal tréningový proces v tomto týždni? „Bolo to trochu skomplikované vzhľadom k tomu, že sa nám trošku nakopili zranenia. Viacerí hráči sa dávali zdravotne do poriadku. Čo nás teší, štyria hráči boli v reprezentácii do dvadsaťjeden rokov - traja za Slovensko a Tihomir Kostadinov za Macedónsko. Plus do toho prišli zápasy rezervného mužstva, takže tréningový proces bol oklieštený. Hlavne prvý týždeň sme trénovali v menšom počte a museli sme aj trochu improvizovať,“ povedal tréner.

Po reprezentačnej prestávke je tu siedme kolo Fortuna ligy. Ruža doteraz získala osem bodov a v tabuľke jej patrí priebežná šiesta priečka. Na 5. Zlaté Moravce stráca jeden bod a rovnako jediný bod delí Liptákov aj od aktuálneho súpera, 7. Michaloviec a aj 8. Prešova. Tím zo Zemplína nemal ideálny vstup do sezóny, keď po štyroch kolách svietil na jeho konte jediný bod, no v posledných dvoch dueloch zvíťazil v Trenčíne a na svojom trávniku zdolal Zlaté Moravce. „Liga je nesmierne vyrovnaná. Rozdiely medzi jednotlivými mužstvami sú naozaj minimálne, takže musíme byť na zápas stopercentne pripravení a samozrejme v zápase chceme zvíťaziť,“ vyjadril sa pred sobotným duelom Norbert Hrnčár.

Ružomberok sa bude môcť v sobotu spoľahnúť na domáce prostredie, no práve doma si v posledných dvoch prípadoch skomplikoval situáciu, keď od Trnavy a Trenčína inkasoval hneď v úvode dva rýchle góly. V prípade súboja so Spartakom Trnava napriek veľkej snahe nebodoval a v zápase s Trenčínom po bojovnom výkone získal bod za remízu 3:3. Prizvukoval tréner hráčom dôležitosť dobrého vstupu do stretnutia? Samozrejme nebolo to príjemné ani v jednom, ani v druhom zápase. Taký nie optimálny vstup je jedna z vecí, na ktorú si budeme musieť dávať pozor, aby sa nám to neopakovalo,“ konštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Do duelu s Michalovcami nebudú môcť zasiahnuť zranení hráči Jozef Menich a Mário Almaský, otázny je štart Nermina Haskića a Jána Masla.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK