10.9.2017

Erik Daniel rozhodol o trojbodovom zápise

V siedmom kole Fortuna ligy Ružomberok na svojom trávniku zvíťazil nad Michalovcami 2:1. O svoje pocity sa s nami podelil autor víťazného gólu Erik Daniel.

Liptáci si skomplikovali život v 6. minúte, kedy po rohovom kope Miroslava Božoka skóroval Peter Kvaka. Ruža tak už tretíkrát v rade nemala ideálny vstup do domáceho stretnutia. Zase sme dostali gól po rohu. Musíme si to prebrať cez týždeň a pripraviť sa na ďalší zápas,“ konštatoval ružomberský stredopoliar.

V ďalšom priebehu prvého polčasu si hostia vypracovali niekoľko nebezpečných situácií. Sadam Sulley najskôr tiesnený stroskotal na Matúšovi Macíkovi a jeho druhú strelu zastavila žrď. Matúš Macík krátko na to vyrážal pokus Igora Žofčáka. Do šatní tak hráči schádzali za stavu 0:1. Aké boli pokyny pred druhým dejstvom? „Hlavne sa skľudniť a mať odrazené lopty. Náš cieľ bol hlavne sa skľudniť, lebo sme boli nepresní, nevyhrávali súboje a z toho nám Michalovce stále chodili do brejkov,“ prezradil Erik Daniel.

Po zmene strán mohli byť domáci priaznivci podstatne spokojnejší. Ružomberský tlak sa stupňoval, na čom mal veľký podiel striedajúci Marek Sapara, ktorý prišiel na trávnik v 63. minúte. Už po štyroch minútach našiel Erika Daniela, ten priťukol loptu Kristimu Qosemu a albánsky legionár namieril do žrde. V 71. minúte zahrával futbalista obliekajúci dres s číslom 27 rohový kop a hlavičku Jána Masla vyrazil gólman hostí na brvno. O osem minút získal Ružomberok priamy kop. Marek Sapara zvolil prihrávku na Dominika Kružliaka a ten našiel pred bránou Jána Masla, ktorý vyrovnal na 1:1. „Prišiel Marek Sapara, ukľudnil hru. Konečne sme sa dostali do tempa. Chceli sme vyhrať a vyhrali sme,“ pochválil svojho spoluhráča 25-ročný futbalista.

Vyrovnanie ešte znásobilo snahu tímu spod Čebraťa a dve minúty pred koncom ju korunoval práve Erik Daniel, keď pohotovo zareagoval na odrazenú loptu a utešenou strelou rozvlnil sieť. Pre šikovného stredopoliara to bol prvý presný zásah v aktuálnom ročníku Fortuna ligy. „Som rád, že sme vyhrali. To, že som dal gól je iba plus, keby ho dal niekto iný, tak je to jedno, to neriešim,“ povedal autor víťazného gólu a bližšie opísal rozhodujúci moment: „Teraz cez týždeň som trénoval ľavačku. Snažil som sa hlavne trafiť do brány a trafil som ju.“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK